Wij maken op deze website gebruik van cookies.

Deze melding verbergen

Samen Zorgen

Familie en vrienden (mantelzorgers) doen ertoe.
De band met familie en vrienden speelt een belangrijke rol in het dagelijks leven. Vaak zijn familie en vrienden mantelzorgers. Dit betekent dat zij geen beroepsmatige zorgverleners zijn, maar zorg en aandacht geven omdat zij een persoonlijke band hebben met degene voor wie ze zorgen.

Als een cliënt tijdelijk of langdurig in een zorgcentrum verblijft, verandert deze persoonlijke band vaak. SZR vindt het belangrijk dat niet alleen u, maar ook uw naasten zich thuis voelen bij SZR.

De visie van SZR is dat de zorgverlening moet aansluiten bij mantelzorgers en deze band zo veel mogelijk respecteren en bevorderen.

Dit betekent:
• Vanaf het begin van de zorgverlening betrekken we de mantelzorgers bij de zorg. We bespreken met de betrokkenen welke taken mantelzorgers kunnen én willen uitvoeren.
• Het streven is om regelmatig bijeenkomsten te organiseren voor mantelzorgers.
• We bevorderen de bestaande band met bijvoorbeeld het kerkgenootschap of andere verenigingen.


Stel een vraag

Zorg Adviespunt

Bij het Zorg Adviespunt van SZR kunt u terecht met vragen op het gebied van zorg en behandeling.   Er werken deskundige cliëntadviseurs, die uit het brede pakket aan producten dat SZR biedt, een passend aanbod kunnen doen. Zij kunnen u snel van de juiste informatie, advies en ondersteuning voorzien en zonodig ondersteunen bij de aanvraag van een indicatie.

Samen met u zoeken zij naar de beste oplossing. Zij geven advies op maat en brengen daarvoor, mocht dat nodig zijn, ook graag een bezoek bij u thuis.

Het is voor mij belangrijk dat cliënten de juiste zorg op de juiste plaats ontvangen en dat cliënten tevreden terugkijken op de tijd dat ze zorg hebben ontvangen van SZR.

Saskia Beck Manager Zorg Adviespunt