Wij maken op deze website gebruik van cookies.

Deze melding verbergen

Alle disciplines onder één dak bij het Behandelcentrum

Dinsdag 24 juli

De behandelaars van SZR geven ouderen de begeleiding en behandeling die zij nodig hebben. Thuis of in één van  onze zorgcentra. Onze specialisten hebben veel kennis en ervaring met het behandelen en/of begeleiden van ouderen met complexe aandoeningen. De heer Verspuij volgde begin dit jaar een behandeltraject bij SZR. Verschillende disciplines werkten mee aan zijn herstel. Hieronder leest u over zijn behandeltraject.

Behandeltraject | Logopedie, revalidatietherapie en begeleiding bij geheugenproblemen
De heer Verspuij revalideert bij SZR. Vorig jaar augustus kreeg de 65-jarige heer Verspuij een nieuwe hartklep en een pacemaker. Daarnaast kreeg hij last van slikproblemen en heeft hij problemen met zijn geheugen. Een periode van revalidatie bij SZR volgt. Bij zijn behandeltraject waren meerdere behandelaren van SZR betrokken. Met de geriatrie fysiotherapeut werkte hij aan zijn conditie, deed hij aan krachttraining en balansoefeningen. Samen met de logopedist kreeg de heer Verspuij het spreken en slikken onder controle. En de ergotherapeut gaf het echtpaar extra begeleiding voor zijn geheugenproblemen.
Mevrouw Verspuij: “We hebben het heel goed getroffen met de behandelaars. Ze denken met je mee, weten elkaar snel te vinden en we kunnen ze direct bellen als we ergens mee zitten. En de persoonlijke en individuele begeleiding was top”.

Alle disciplines onder één dak
“Hélène Damen, casemanager van het Integraal Dementieteam Rivierenland, vertelt “Wat ik belangrijk vind bij het behandeltraject van de heer Verspuij? Dat fysiotherapeuten, ergotherapeuten en logopedisten onder één dak werken in het Behandelcentrum. Dat er één dossier is waar alle disciplines in werken, dat de samenwerking optimaal is en dat er korte lijnen zijn met dementieconsultent en praktijkondersteuner. Zo kunnen we heel gemakkelijk schakelen en krijgt de cliënt snel de juiste hulp.”

Waar behandelen wij patiënten?
De eerstelijns behandelaars van het Behandelcentrum komen bij de cliënten thuis als dat geïndiceerd is. Patiënten zijn ook welkom op onze behandellocaties in Tiel en Geldermalsen.

Meer weten?
Wilt u meer weten over het Behandelcentrum of wilt u een afspraak maken met één van onze behandelaars? Neem gerust contact op. U kunt bellen naar 0344 671650 van maandag tot en met vrijdag tussen 8.30 uur en 17.00 uur. Of stuur een e-mail naar zorgadviespunt@szr.nl.

Stel een vraag

Zorg Adviespunt

Bij het Zorg Adviespunt van SZR kunt u terecht met vragen op het gebied van zorg en behandeling.   Er werken deskundige cliëntadviseurs, die uit het brede pakket aan producten dat SZR biedt, een passend aanbod kunnen doen. Zij kunnen u snel van de juiste informatie, advies en ondersteuning voorzien en zonodig ondersteunen bij de aanvraag van een indicatie.

Samen met u zoeken zij naar de beste oplossing. Zij geven advies op maat en brengen daarvoor, mocht dat nodig zijn, ook graag een bezoek bij u thuis.

Het is voor mij belangrijk dat cliënten de juiste zorg op de juiste plaats ontvangen en dat cliënten tevreden terugkijken op de tijd dat ze zorg hebben ontvangen van SZR.

Saskia Beck Manager Zorg Adviespunt