Wij maken op deze website gebruik van cookies.

Deze melding verbergen

Bewegen op Westerhof

Vrijdag 17 april

Bewegen is gezond. Ook voor ouderen! Daarom heeft Westerhof (SZR) de beweegID box aangeschaft voor haar bewoners. Het doel van de box is om een eenvoudige methode te bieden, waarmee bewegen met kwetsbare ouderen ook mogelijk is zonder veel ervaring of voorbereiding. De materialen sluiten aan bij de doelgroep ouderen met dementie en bieden een gevarieerd aanbod aan activiteiten.

Uit landelijk onderzoek is gebleken dat ouderen die in een verpleeghuis wonen te weinig bewegen. Het regelmatig ondernemen van lichamelijke activiteiten kan het verouderingsproces vertragen en vitaliteit stimuleren van ouderen op de afdeling. Beweegstimulering voor onze cliënten heeft een positieve invloed op de participatie, zelfredzaamheid en de kwaliteit van leven.

Daarnaast zijn er de laatste tijd steeds meer onderzoeken die aantonen dat bewegen ook baat heeft bij mensen met dementie. Door letterlijk te bewegen breng je de hersenen ook in beweging. Daarmee kun je de dementie niet stoppen, maar wel vertragen en de omstandigheden verbeteren.

Samen met de bewoners van Westerhof hebben medewerkers en vrijwilligers een kist gemaakt waar al deze materialen in kunnen. De kist is voorzien van wieltjes waardoor deze makkelijk te verplaatsen is over de afdeling. Of we nu in de huiskamer, op het terras of in de zaal activiteiten willen ondernemen, met de verrijdbare kist staan alle benodigdheden zo op tafel.  De tijd die hiermee bespaard wordt kan ingezet worden voor activiteiten met onze bewoners.
Stel een vraag

Zorg Adviespunt

Bij het Zorg Adviespunt van SZR kunt u terecht met vragen op het gebied van zorg en behandeling.   Er werken deskundige cliëntadviseurs, die uit het brede pakket aan producten dat SZR biedt, een passend aanbod kunnen doen. Zij kunnen u snel van de juiste informatie, advies en ondersteuning voorzien en zonodig ondersteunen bij de aanvraag van een indicatie.

Samen met u zoeken zij naar de beste oplossing. Zij geven advies op maat en brengen daarvoor, mocht dat nodig zijn, ook graag een bezoek bij u thuis.

Het is voor mij belangrijk dat cliënten de juiste zorg op de juiste plaats ontvangen en dat cliënten tevreden terugkijken op de tijd dat ze zorg hebben ontvangen van SZR.

Saskia Beck Manager Zorg Adviespunt