Wij maken op deze website gebruik van cookies.

Deze melding verbergen

Certificaat Allergenen voor SZR

Dinsdag 24 maart

Onlangs hebben medewerkers van de keuken en de facilitair coördinatoren van SZR een scholing over allergenen gevolgd en deze met succes afgerond. Het certificaat is binnen!

Hiermee voldoet SZR aan de vernieuwde Europese wet Voedselinformatie. Allergeneninformatie moet vanaf december 2014 voor alle producten gemakkelijk toegankelijk en schriftelijk te controleren zijn voor de consument. Dat geldt ook voor alle maaltijden en onverpakte producten. Zorginstellingen moeten cliënten vooraf, bij het maken van hun keuze, kunnen informeren over de samenstelling van gerechten.

SZR hecht veel waarde aan voedselveiligheid van cliënten en bezoekers. Onze cliënten willen niet het risico lopen op een allergische reactie en willen weten wat ze eten. Wij kunnen ze nu vertellen  wat een voedselallergie is, wat allergenen zijn en in welke producten ze voorkomen. Daarnaast weten we hoe we besmettingen kunnen voorkomen en hoe we onze cliënten kunnen informeren bij de keuze van het gerecht.

Cursus allergenen
Stel een vraag

Zorg Adviespunt

Bij het Zorg Adviespunt van SZR kunt u terecht met vragen op het gebied van zorg en behandeling.   Er werken deskundige cliëntadviseurs, die uit het brede pakket aan producten dat SZR biedt, een passend aanbod kunnen doen. Zij kunnen u snel van de juiste informatie, advies en ondersteuning voorzien en zonodig ondersteunen bij de aanvraag van een indicatie.

Samen met u zoeken zij naar de beste oplossing. Zij geven advies op maat en brengen daarvoor, mocht dat nodig zijn, ook graag een bezoek bij u thuis.

Het is voor mij belangrijk dat cliënten de juiste zorg op de juiste plaats ontvangen en dat cliënten tevreden terugkijken op de tijd dat ze zorg hebben ontvangen van SZR.

Saskia Beck Manager Zorg Adviespunt