Wij maken op deze website gebruik van cookies.

Deze melding verbergen

Eerstelijns verblijf: voor als het thuis (even) niet meer gaat

Woensdag 23 november

Steeds meer ouderen blijven of moeten zelfs langer thuis blijven wonen. Dit brengt risico’s met zich mee zoals; valgevaar, verward raken of andere lichamelijke problemen. Opname in het ziekenhuis is niet altijd noodzakelijk, een tijdelijke opname in een zorgcentrum is een mogelijkheid. Het is van belang dat deze mensen die medische zorg ontvangen die zij op dat moment nodig hebben, in combinatie met verpleegkundige, verzorgende en paramedische zorg. Deze vorm van zorg wordt ook wel Eerstelijns verblijf genoemd: Een tijdelijke opvang als het thuis (even) niet meer gaat. Hiervoor kunt u ook terecht bij SZR. Samen met de huisarts wordt beoordeeld of u  in aanmerking komt voor deze vorm van zorg. Deze zorg wordt gefinancierd vanuit de ziektekostenverzekering.

Mantelzorg ontlasten
Binnen SZR is er ook de mogelijkheid om de mantelzorger tijdelijk te ontlasten, dit kan door middel van respijtzorg. U kunt deze zorg aanvragen bij de gemeente waarinu woont.  U of uw naaste kan dan tijdelijk binnen een zorgcentrum worden opgenomen. Als u in het bezit bent van een indicatie Wet langdurige zorg (Wlz), maar u woont nog thuis, dan kunt u ook enkele dagen per jaar hier gebruik van maken.
Onze cliëntadviseur weet de verschillende mogelijkheden uit te leggen en ondersteunt u graag bij het maken van een keuze.

Wilt u meer informatie? Neem dan contact op met het Zorg Adviespunt via T: 0800-0588 of E: zorgadviespunt@szr.nl.

Stel een vraag

Zorg Adviespunt

Bij het Zorg Adviespunt van SZR kunt u terecht met vragen op het gebied van zorg en behandeling.   Er werken deskundige cliëntadviseurs, die uit het brede pakket aan producten dat SZR biedt, een passend aanbod kunnen doen. Zij kunnen u snel van de juiste informatie, advies en ondersteuning voorzien en zonodig ondersteunen bij de aanvraag van een indicatie.

Samen met u zoeken zij naar de beste oplossing. Zij geven advies op maat en brengen daarvoor, mocht dat nodig zijn, ook graag een bezoek bij u thuis.

Het is voor mij belangrijk dat cliënten de juiste zorg op de juiste plaats ontvangen en dat cliënten tevreden terugkijken op de tijd dat ze zorg hebben ontvangen van SZR.

Saskia Beck Manager Zorg Adviespunt