Wij maken op deze website gebruik van cookies.

Deze melding verbergen

Expositie: 250 gram puzzelstukjes. Een creatie van bewoners van Westerhof en Kunstenaarsvereniging Werkplek

Vrijdag 27 november

Op 12 december wordt om 15.00 uur een expositie geopend in het Klooster aan de Sint Agnietenstraat 26 te Tiel. De expositie laat de creativiteit zien van de bewoners met dementie van Westerhof (SZR). De werken zijn te bewonderen van 12 december 2015 tot 3 januari 2016. 

Op het boodschappenlijstje van één van de bewoners van Westerhof stond: 250 gram puzzelstukjes. Het symboliseert  de verwarring. Met één voet in het dagelijkse bestaan en met de andere in een wereld waar niet alle stukjes meer op hun plaats vallen.  Deze ervaring zette een van de kunstenaars van de kunstenaarsvereniging Werkplek tot nadenken.
Welke middelen kunnen ons ter beschikking staan om zo lang mogelijk te blijven communiceren? Creativiteit?  Dit heeft geleidt tot een samenwerkingsproject van kunstenaarsvereniging Werkplek met locatie Vrijthof van SZR die ons en de bewoners de gelegenheid hebben geboden om dit project mogelijk te maken.

De expositie bestaat uit drie onderdelen:
1. een grote puzzel bestaande uit 60 stukjes. 16 bewoners van Westerhof hebben gedurende een aantal middagen getekend, geschilderd en gekleid op een stukje van de  puzzel. Hun werk wordt samengevoegd met de puzzelstukjes die gemaakt zijn door 14 kunstenaars van Werkplek.
2. Uitspraken van bewoners tijdens deze middagen.
3. Foto expositie van de werkende handen van de bewoners.
4. Werk van een aantal kunstenaars gebaseerd op het thema ‘dwalende geesten’.

De deelnemende kunstenaars zijn; Rudy van Amersvoort, Francien de Kriek, Rob Reis, Jos de Bruin, Carla van Uum, Ans van den Hurk, Sylvia Janssen, Ance Dijk, Monique van Stokkum, Heleen Wilke, Jeanette van Zanten, Nellie de Mulder eEn Ade Peters.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met heleenschoots@gmail.com.

Stel een vraag

Zorg Adviespunt

Bij het Zorg Adviespunt van SZR kunt u terecht met vragen op het gebied van zorg en behandeling.   Er werken deskundige cliëntadviseurs, die uit het brede pakket aan producten dat SZR biedt, een passend aanbod kunnen doen. Zij kunnen u snel van de juiste informatie, advies en ondersteuning voorzien en zonodig ondersteunen bij de aanvraag van een indicatie.

Samen met u zoeken zij naar de beste oplossing. Zij geven advies op maat en brengen daarvoor, mocht dat nodig zijn, ook graag een bezoek bij u thuis.

Het is voor mij belangrijk dat cliënten de juiste zorg op de juiste plaats ontvangen en dat cliënten tevreden terugkijken op de tijd dat ze zorg hebben ontvangen van SZR.

Saskia Beck Manager Zorg Adviespunt