Wij maken op deze website gebruik van cookies.

Deze melding verbergen

Fietslabyrint in gebruik genomen op Ravestein

Vrijdag 12 februari

Op woensdag 10 februari hebben de bewoners van Ravestein in Geldermalsen het Fietslabyrint, dat geschonken is door de Stichting Vrienden van Ravestein, officieel in gebruik genomen.

Fietslabyrint vrienden van ravestein.jpgFietslabyrint is een interactieve, digitale fietstocht, bedoeld voor mensen voor wie buiten fietsen niet meer zo vanzelfsprekend is. Fietslabyrint is een simpel concept dat het plezier in bewegen enorm vergroot en zo bijdraagt aan de kwaliteit van leven. Voor Ravestein is een opstelling gekozen waarbij men ook in de rolstoel kan fietsen of op een normale stoel kan zitten. De pedalen en stuurset staan er los voor. De bewoners blijven in beweging en zijn daarbij tevens actief bezig om door de gekozen omgeving te fietsen die voor hen op het scherm verschijnt. Er kunnen keuzes gemaakt worden welke richting men op fietst zodat een stad of omgeving op meerdere manieren te verkennen is.

Meneer Franje trapte af en fietste een mooie digitale ronde door Culemborg. Mevrouw A. van Varik-Schaeffer kijkt enthousiast mee. “Het is net of je echt buiten bent. Ook als het buiten regent, kan je op deze manier toch droog fietsen. Je trapt zo een eind weg en bent lekker in beweging. Pas heb ik al over de Appeldijk en door mijn geboorteplaats Deil gefietst.”

Dhr. Wim van Sijll, locatiemanager Ravestein, geeft aan dat de fiets gebruikt wordt door verschillende doelgroepen. “Enerzijds zien we mensen die wat mobieler zijn, die spontaan gaan fietsen. Maar er is ook een groep bewoners die wat hulp nodig heeft. Soms gaan we in groepjes aan de slag. Je ziet dan dat er ook een sociaal aspect bij komt kijken. Eén bewoner fietst en de anderen kijken mee en praten over het dorp waar men doorheen fietst. Het rondje Culemborg en de Appeldijk zijn veruit favoriet. We hopen in de nabije toekomst, in samenwerking met Peter van der Veer, nog meer beeldmateriaal op te nemen in de buurt, zodat er nog meer herkenbaarheid is voor de bewoners. ”

De doelstelling van de Stichting Vrienden van Ravestein is ervoor zorgen dat zorgcentrum Ravestein extra hulp krijgt om het leven van de bewoners te veraangenamen. In het bijzonder zet zij zich in voor activiteiten waardoor de bewoners van dit zorgcentrum betrokken blijven bij en zich thuis voelen binnen de gemeenschap van Geldermalsen en omstreken.

Stel een vraag

Zorg Adviespunt

Bij het Zorg Adviespunt van SZR kunt u terecht met vragen op het gebied van zorg en behandeling.   Er werken deskundige cliëntadviseurs, die uit het brede pakket aan producten dat SZR biedt, een passend aanbod kunnen doen. Zij kunnen u snel van de juiste informatie, advies en ondersteuning voorzien en zonodig ondersteunen bij de aanvraag van een indicatie.

Samen met u zoeken zij naar de beste oplossing. Zij geven advies op maat en brengen daarvoor, mocht dat nodig zijn, ook graag een bezoek bij u thuis.

Het is voor mij belangrijk dat cliënten de juiste zorg op de juiste plaats ontvangen en dat cliënten tevreden terugkijken op de tijd dat ze zorg hebben ontvangen van SZR.

Saskia Beck Manager Zorg Adviespunt