Wij maken op deze website gebruik van cookies.

Deze melding verbergen

Gezond en Fit = duurzaam

Vrijdag 19 juni

Gezond aan het werk?

Kom in beweging! Iedereen wordt ouder en zal langer doorwerken voor hij of zij met pensioen gaat. En het is wel zo fijn als je gezond die pensioenleeftijd bereikt. Want tegelijkertijd wordt het werk voor veel van onze medewerkers zwaarder. Fysiek en ook mentaal. Veel cliënten hebben namelijk bij binnenkomst al een zwaardere zorgvraag dan vroeger.

Dus is het zaak om duurzame en optimale inzetbaarheid van medewerkers hoog op de agenda te zetten. En daarin heeft iedereen zijn eigen verantwoordelijkheid. En ook de vruchten van de opbrengst, want het is natuurlijk vooral voor jezelf een enorme winst als je gezond en optimaal kunt functioneren.

SZR faciliteert
Anneke Kolkman van P&O en Ferry Noothout en Arno van Gessel namens de OR trekken voor dit onderwerp samen op. Anneke: ‘we willen zowel de medewerker als de leidinggevende hele praktische instrumenten geven. Medewerkers worden steeds meer zelf verantwoordelijk voor hun loopbaan en hun inzetbaarheid. En wij als organisatie willen dit waar mogelijk faciliteren. Dat gaat zowel om medewerkers als leidinggevenden, die dienen wij allebei te voorzien van de juiste instrumenten waarmee ze voor iedereen de optimale inzetbaarheid kunnen realiseren.’

Ferry: ‘Het gaat om de juiste verantwoordelijkheden te matchen met de juiste competenties. Want een jongere collega kan net zo goed vastlopen als een oudere collega. Want oudere medewerkers hebben zo hun ervaring als het bijvoorbeeld gaat om omgaan met agressie. Dat kan juist voor een jongere, onervaren medewerker weer heel zwaar zijn. En daar hebben we gewoon meer mee te maken.’

Passend maken
Arno vertelt ons ‘de aandacht voor medewerkers en leidinggevenden krijgt een verdieping. We doen het al heel goed hoor, want het is niet voor niets dat SZR zoveel trouwe medewerkers heeft die met hart voor de cliënten iedere dag weer veel werk verzetten. Maar we gaan meer kijken naar het passend maken van het werk.’

Inmiddels is er al het een en ander te merken. Bijvoorbeeld de richtlijnen voor mantelzorg, die geven mensen die daar behoefte aan hebben een stuk meer armslag. Maar ook worden medewerkers gestimuleerd om te bewegen. Eigenlijk zijn de maatregelen gebaseerd op drie uitgangspunten:
• Preventie - Het optimaal benutten van de capaciteiten van medewerkers
• Ontwikkeling - Per levensfase krijgen medewerkers ruimte om zich te ontwikkelen
• Versterking - Maatregelen om problemen met de inzetbaarheid op te lossen

En hoe fijn is het als je serieus genomen wordt? Dat doet wonderen voor je motivatie, maar minstens zoveel voor die duurzame inzetbaarheid. Dus wordt er ook aan medewerkers gevraagd om zelf hun ideeën naar voren te brengen. En ervaring is onbetaalbaar, dus heb je die, deel die dan met je collega’s!

Want SZR faciliteert, maar jij moet zelf die kansen grijpen. We herhalen de quote van Ferry nog maar een keer: ‘want plezier in je werk is je brandstof.’

Stel een vraag

Zorg Adviespunt

Bij het Zorg Adviespunt van SZR kunt u terecht met vragen op het gebied van zorg en behandeling.   Er werken deskundige cliëntadviseurs, die uit het brede pakket aan producten dat SZR biedt, een passend aanbod kunnen doen. Zij kunnen u snel van de juiste informatie, advies en ondersteuning voorzien en zonodig ondersteunen bij de aanvraag van een indicatie.

Samen met u zoeken zij naar de beste oplossing. Zij geven advies op maat en brengen daarvoor, mocht dat nodig zijn, ook graag een bezoek bij u thuis.

Het is voor mij belangrijk dat cliënten de juiste zorg op de juiste plaats ontvangen en dat cliënten tevreden terugkijken op de tijd dat ze zorg hebben ontvangen van SZR.

Saskia Beck Manager Zorg Adviespunt