Wij maken op deze website gebruik van cookies.

Deze melding verbergen

Kamervragen zorg thuis n.a.v. artikel over SZR in de krant

Donderdag 13 augustus

Afgelopen weekend stond er in De Gelderlander een artikel over de pensionering van de directeur-bestuurder van SZR, de heer F. van Es. Naast een interview had De Gelderlander nieuws gemaakt van het feit dat SZR geen nieuwe cliënten in de thuissituatie kan aannemen.

De reden is dat SZR boven het volume zit dat zorgverzekeraars aan SZR vergoeden voor zorg thuis. Daarom verwijst SZR nieuwe cliënten in de thuissituatie door naar andere zorgaanbieders, die nog wel mogelijkheden hebben.

SZR is niet de enige zorginstelling met dit probleem. Mensen moeten langer thuis blijven, terwijl er landelijk minder geld is voor thuiszorg…...   Dat moet gaan knellen.

Voor kamerlid Renske Leijten (SP) was het artikel in De Gelderlander aanleiding om hierover vragen te stellen aan de staatssecretaris. Hopelijk leidt dit tot meer duidelijkheid en meer budget voor de zorg thuis.

Stel een vraag

Zorg Adviespunt

Bij het Zorg Adviespunt van SZR kunt u terecht met vragen op het gebied van zorg en behandeling.   Er werken deskundige cliëntadviseurs, die uit het brede pakket aan producten dat SZR biedt, een passend aanbod kunnen doen. Zij kunnen u snel van de juiste informatie, advies en ondersteuning voorzien en zonodig ondersteunen bij de aanvraag van een indicatie.

Samen met u zoeken zij naar de beste oplossing. Zij geven advies op maat en brengen daarvoor, mocht dat nodig zijn, ook graag een bezoek bij u thuis.

Het is voor mij belangrijk dat cliënten de juiste zorg op de juiste plaats ontvangen en dat cliënten tevreden terugkijken op de tijd dat ze zorg hebben ontvangen van SZR.

Saskia Beck Manager Zorg Adviespunt