Wij maken op deze website gebruik van cookies.

Deze melding verbergen

Langdurige zorg in Ravestein – “De deur staat altijd open”

Woensdag 8 juli

“Ik zag er tegenop om in Steenvliet te gaan wonen, maar het is me 100 % meegevallen. Ik heb meer vrijheid dan ik gedacht had”. Aan het woord is mevrouw Laponder. Zij heeft Parkinson en woont op afdeling Steenvliet in Zorgcentrum Ravestein in Geldermalsen. Hier wordt 24-uurs intensieve zorg geboden aan mensen met een lichamelijke beperking.

Marian de Hoogt, teamleider van Steenvliet: “We vinden eigen regie van onze bewoners belangrijk. Door de kleinschalige opzet kunnen we aan veel wensen voldoen. Zo kunnen bewoners bijvoorbeeld zelf kiezen waar ze de maaltijd gebruiken: op hun kamer of in een van de huiskamers. Er is aandacht voor het welzijn van onze bewoners. Als zij een middag naar de stad willen, dan proberen we dat te regelen.”  

Waardering voor mantelzorgers
De mantelzorger wordt nadrukkelijk betrokken bij de zorg. Mathilde van Ommeren, eerst verantwoordelijk verzorgende:  “De heer Laponder is kind aan huis in Steenvliet. Een sympathieke man die zijn vrouw helpt waar het kan. Zo gaat zijn vrouw iedere middag mee naar huis.

Prettige en ongedwongen sfeer
De heer Laponder: “Ik krijg alle ruimte om mijn vrouw te helpen. Er heerst een prettige, ongedwongen sfeer op Steenvliet. Er wordt veel gelachen. De deur staat altijd open, de communicatielijnen zijn kort. Er kan heel veel. Als je niet meer thuis kunt wonen, omdat je veel zorg nodig hebt, dan is Steenvliet een goede oplossing.

SZR biedt langdurige zorg voor mensen met dementie en mensen met een lichamelijke beperking op de volgende locaties: Vrijthof, Walstede, Westerhof (Tiel), Ravestein (Geldermalsen) en Lingehof (Beesd).

Voor meer informatie: zie langdurige zorg SZR of neem contact op met ons Zorg Adviespunt , T: 0800-0588.

 

Stel een vraag

Zorg Adviespunt

Bij het Zorg Adviespunt van SZR kunt u terecht met vragen op het gebied van zorg en behandeling.   Er werken deskundige cliëntadviseurs, die uit het brede pakket aan producten dat SZR biedt, een passend aanbod kunnen doen. Zij kunnen u snel van de juiste informatie, advies en ondersteuning voorzien en zonodig ondersteunen bij de aanvraag van een indicatie.

Samen met u zoeken zij naar de beste oplossing. Zij geven advies op maat en brengen daarvoor, mocht dat nodig zijn, ook graag een bezoek bij u thuis.

Het is voor mij belangrijk dat cliënten de juiste zorg op de juiste plaats ontvangen en dat cliënten tevreden terugkijken op de tijd dat ze zorg hebben ontvangen van SZR.

Saskia Beck Manager Zorg Adviespunt