Wij maken op deze website gebruik van cookies.

Deze melding verbergen

De Horst ontvangt € 10.000 voor aanleg moestuin

Maandag 2 maart

Afdeling De Horst in Ravestein, een afdeling voor mensen met dementie,  heeft van de gemeente Geldermalsen € 10.000 ontvangen voor de aanleg van een moestuin voor de bewoners.

In de gemeente Geldermalsen worden inwoners gestimuleerd eigen initiatief te nemen waar het gaat om behoud en versterking van de leefbaarheid in de directe omgevig. Het gemeentebestuur in Geldermalsen heeft hiervoor een leefbaarheidsbudget beschikbaar gesteld, waarop een beroep gedaan kan worden. Maar liefst 36 projecten deden mee. Voor 10 projecten is er een budget beschikbaar gesteld. De Horst heeft bij de gemeente een plan ingediend om een belevingstuin te realiseren voor mensen met dementie. Afdeling De Horst wist familie, medewerkers, vrijwilligers en mantelzorgers te stimuleren om op dit project te stemmenn. En met succes!

Vrijwilligers uit de buurt en studenten van Helicon en de Lingeborgh zorgen voor de aanleg van de moestuin. Zij zorgen ook voor het onderhoud. Door buurt en scholen te betrekken bij afdeling De Horst ontstaat betrokkenheid en saamhorigheid in de buurt.

Stel een vraag

Zorg Adviespunt

Bij het Zorg Adviespunt van SZR kunt u terecht met vragen op het gebied van zorg en behandeling.   Er werken deskundige cliëntadviseurs, die uit het brede pakket aan producten dat SZR biedt, een passend aanbod kunnen doen. Zij kunnen u snel van de juiste informatie, advies en ondersteuning voorzien en zonodig ondersteunen bij de aanvraag van een indicatie.

Samen met u zoeken zij naar de beste oplossing. Zij geven advies op maat en brengen daarvoor, mocht dat nodig zijn, ook graag een bezoek bij u thuis.

Het is voor mij belangrijk dat cliënten de juiste zorg op de juiste plaats ontvangen en dat cliënten tevreden terugkijken op de tijd dat ze zorg hebben ontvangen van SZR.

Saskia Beck Manager Zorg Adviespunt