Wij maken op deze website gebruik van cookies.

Deze melding verbergen

Leerlingen RSG Lingecollege lopen hard voor Vrijthof

Maandag 25 september

Eens in de twee jaar lopen leerlingen van het RSG Lingecollege hard voor een goed doel. Dit jaar lopen de leerlingen voor de Stichting Vrienden van Vrijthof.

Ieder jaar lopen leerlingen van RSG Lingecollege, locatie Heiligestraat, in oktober de Coopertest. Het is een duurloop waarbij je in 12 minuten tijd een zo groot mogelijke afstand probeert af te leggen. De leerlingen lopen zo vaak mogelijk een ronde van 150 meter. Gedurende zeven weken wordt er intensief getraind tijdens de lessen lichamelijke opvoeding, zodat ze goed voorbereid aan de test beginnen. Eens in de twee jaar wordt de Coopertest gekoppeld aan een goed doel, waarbij de leerlingen lopen voor andere kinderen die het niet goed hebben of ziek zijn. Dit jaar lopen de leerlingen voor de Stichting Vrienden van Vrijthof.

Inmiddels hebben ruim 800 leerlingen een envelop ontvangen met daarin informatie over de actie en een inschrijfformulier. Verder zijn er flyers gemaakt, die gebruikt kunnen worden om ouders, familie, vrienden en buren te informeren over de actie, die bedacht is door de sectie LO. Mark Smits, docent LO: "Wat is er mooier om met de inzet van onze leerlingen goed te doen voor de bewoners die in zorgcentrum Vrijthof wonen. Wij proberen door deze actie veel geld in te zamelen zodat deze mensen een aantal leuke activiteiten kunnen gaan doen. De actie is door de leerlingen met veel enthousiasme ontvangen. Tot 29 september kunnen de leerlingen op zoek naar sponsors. De coopertest wordt traditioneel gelopen voor de herfstvakantie. We hopen dat we in november een mooie cheque kunnen overhandigen aan de Stichting Vrienden van Vrijthof”.

Stichting Vrienden van Vrijthof  
De Stichting Vrienden van Vrijthof zamelt geld in om projecten en activiteiten te organiseren voor de bewoners van Vrijthof. Daarvoor is vanuit het zorgcentrum zelf onvoldoende geld beschikbaar. Met de opbrengst van de sponsorloop gaat de Stichting Vrienden van Vrijthof een Hartenwens actie organiseren! Zo veel mogelijk wensen van bewoners laat de Stichting in vervulling gaan. Lucien Tros is voorzitter van de Stichting: “Het is prachtig dat de leerlingen voor onze bewoners gaan hard lopen. In het zorgcentrum Vrijthof in Tiel wonen, in tegenstelling tot wat de meeste mensen denken, niet alleen maar ouderen. Een groot deel van de bewoners heeft de pensioenleeftijd nog niet eens bereikt. Vrijthof is dus niet alleen maar voor ‘opa’s en oma’s’, maar ook voor ‘vaders en moeders’; dat maakt de kloof tussen de leerlingen en bewoners toch een stuk kleiner. Dankzij deze Coopertest kunnen we de zon in Vrijthof weer een keer extra laten schijnen”.  

Kijk voor meer informatie op: www.vriendenvanvrijthof.nl

Stel een vraag

Zorg Adviespunt

Bij het Zorg Adviespunt van SZR kunt u terecht met vragen op het gebied van zorg en behandeling.   Er werken deskundige cliëntadviseurs, die uit het brede pakket aan producten dat SZR biedt, een passend aanbod kunnen doen. Zij kunnen u snel van de juiste informatie, advies en ondersteuning voorzien en zonodig ondersteunen bij de aanvraag van een indicatie.

Samen met u zoeken zij naar de beste oplossing. Zij geven advies op maat en brengen daarvoor, mocht dat nodig zijn, ook graag een bezoek bij u thuis.

Het is voor mij belangrijk dat cliënten de juiste zorg op de juiste plaats ontvangen en dat cliënten tevreden terugkijken op de tijd dat ze zorg hebben ontvangen van SZR.

Saskia Beck Manager Zorg Adviespunt