Wij maken op deze website gebruik van cookies.

Deze melding verbergen

Lingehof versterkt de band met de wijk

Donderdag 28 april

De overheid stimuleert dat ouderen langer zelfstandig kunnen blijven wonen. SZR speelt hierop in door beleid op wijkgebondenheid te ontwikkelen. Hiervoor vindt afstemming plaats met andere aanbieders en ketenpartners. Zorgcentrum Lingehof in Beesd is al betrokken bij initiatieven op dit gebied.
In 2016 bestaat Zorgcentrum Lingehof 30 jaar. Dit wil Lingehof niet zomaar voorbij laten gaan, vooral omdat na 2016 afscheid genomen gaat worden van het huidige gebouw.

30 jaar Lingehof
Resi Spijkers, coördinator welzijn en vrijwilligers, vertelt: “Eind januari heeft Lingehof de inwoners van Beesd en omgeving uitgenodigd om met ons hun verhaal te delen. Twee bijeenkomsten hebben we georganiseerd, één op een avond en één op de middag. De opkomst vanuit ons zorgcentrum was hoog en de bezoekers van de Dagverzorging Beesd hadden zich hierbij aangesloten. Ook verschillende vrijwilligers wilden hun verhaal met ons delen.
Met het materiaal dat we hebben gekregen en de verhalen die verteld zijn maken we een expositie in Lingehof.”

Deze activiteit was een eerste actie van de werkgroep “Zicht op Beesd”, die in het leven is geroepen om ten tijde van de bouw van de het nieuwe Lingehof en het tijdelijk verblijf van de huidige bewoners van Lingehof, toch een binding te kunnen houden met Beesd. In het kader van het 30-jarig bestaan worden dit jaar meer activiteiten georganiseerd om zo de band met de wijk te versterken. Resi: “Het is fijn als onze bewoners contacten houden in Beesd, maar het is ook belangrijk dat de inwoners van Beesd ons weten te vinden.  Ook deelname aan het platform  ‘Beesd voor elkaar’, draagt hieraan bij.  Beesd voor elkaar is een initiatief in Beesd om te zorgen dat diverse sport-, cultuur- en zorgorganisaties elkaar vinden, versterken en ondersteunen. Zo’n 35 clubs en organisaties zijn verbonden aan Beesd voor elkaar en  ook Lingehof is hier in grote mate bij betrokken.

Meer initiatieven zullen zeker volgen.

 

Oude Lingehof Beesd
Stel een vraag

Zorg Adviespunt

Bij het Zorg Adviespunt van SZR kunt u terecht met vragen op het gebied van zorg en behandeling.   Er werken deskundige cliëntadviseurs, die uit het brede pakket aan producten dat SZR biedt, een passend aanbod kunnen doen. Zij kunnen u snel van de juiste informatie, advies en ondersteuning voorzien en zonodig ondersteunen bij de aanvraag van een indicatie.

Samen met u zoeken zij naar de beste oplossing. Zij geven advies op maat en brengen daarvoor, mocht dat nodig zijn, ook graag een bezoek bij u thuis.

Het is voor mij belangrijk dat cliënten de juiste zorg op de juiste plaats ontvangen en dat cliënten tevreden terugkijken op de tijd dat ze zorg hebben ontvangen van SZR.

Saskia Beck Manager Zorg Adviespunt