Wij maken op deze website gebruik van cookies.

Deze melding verbergen

Mantelzorgers doen er toe bij SZR

Woensdag 25 maart

Mevrouw Van Dalen is mantelzorger  van haar man die in zorgcentrum Walstede in Tiel woont. Deze middag zit ze op me te wachten in de entree van Walstede. Ze wil graag vertellen hoe ze wordt betrokken bij de zorg voor haar man. SZR vindt het belangrijk dat mantelzorgers een actieve bijdrage leveren aan de zorg en het welzijn van hun naaste. Het doel is dat beter tegemoet kan worden gekomen  aan de behoeften en wensen van de bewoner. Activiteiten kunnen variëren van het maken van een praatje of het doen van een spelletje  tot (samen) boodschappen doen, buiten wandelen en ondersteuning in de zorgverlening.

Betrokken bij de zorg Mevrouw van Dalen voelt zich enorm betrokken bij de zorg. “De eerstverantwoordelijk verzorgende van mijn man stelde mij de vraag wat ik wilde doen om het verblijf voor mijn man zo prettig mogelijk te maken. Ik kon zelf aangeven welke bijdrage ik wil en kan leveren. Zo verzorg ik de kleding, de financiën, de was, afspraken die gemaakt moeten worden en ga ik met hem wandelen. De dagelijkse zorg doe ik niet. Ik ben daar niet voor opgeleid en de medewerkers van Walstede kunnen dat veel beter.”

Walstede voelt als een warme deken “Ik voel me buitengewoon welkom in Walstede”, aldus mevrouw Van Dalen. “Het lijkt wel een warme deken. Ik ervaar veel betrokkenheid bij mijn man, maar ook bij mij persoonlijk. Ik word goed geïnformeerd en medewerkers houden in de gaten dat ik niet overbelast raak. Belangrijk is dat je als mantelzorger je eigen activiteiten houdt, anders houd je het niet vol.”

Meer weten over onze ondersteuning voor mantelzorgers?
Kijk bij mantelzorgers

Stel een vraag

Zorg Adviespunt

Bij het Zorg Adviespunt van SZR kunt u terecht met vragen op het gebied van zorg en behandeling.   Er werken deskundige cliëntadviseurs, die uit het brede pakket aan producten dat SZR biedt, een passend aanbod kunnen doen. Zij kunnen u snel van de juiste informatie, advies en ondersteuning voorzien en zonodig ondersteunen bij de aanvraag van een indicatie.

Samen met u zoeken zij naar de beste oplossing. Zij geven advies op maat en brengen daarvoor, mocht dat nodig zijn, ook graag een bezoek bij u thuis.

Het is voor mij belangrijk dat cliënten de juiste zorg op de juiste plaats ontvangen en dat cliënten tevreden terugkijken op de tijd dat ze zorg hebben ontvangen van SZR.

Saskia Beck Manager Zorg Adviespunt