Wij maken op deze website gebruik van cookies.

Deze melding verbergen

Mantelzorgers staan er niet alleen voor

Vrijdag 3 juli

Dat was de centrale boodschap tijdens de Early Evening op 30 juni in Vrijthof (SZR). Een bijeenkomst waar mantelzorgers uit de regio Rivierenland met elkaar en  met deskundigen  in gesprek zijn gegaan. De avond is tot stand gekomen door een samenwerking tussen Mozaïek, SZR, ZDB, STMR en de Gemeente Tiel.

Er wordt steeds meer van mantelzorgers gevraagd. Mantelzorgers hebben soms het idee dat ze er alleen voor staan. Tijdens de bijeenkomst wordt duidelijk dat dat niet nodig is. “U staat er niet alleen voor. Wij willen u graag ondersteunen.” En het is niet alleen belangrijk dat zij ondersteuning vinden bij professionals, maar juist ook bij elkaar.

Wethouder Driessen was aanwezig om de avond te openen. Hij vond de ontschotting tussen deze samenwerkende organisaties mooi om te zien. “Het is belangrijk dat we elkaar weten te vinden.” Het was een avond van ervaringen delen en tips uitwisselen. De verhalen zorgden voor veel herkenning bij de mantelzorgers in de zaal.

Toch herkenden de meeste aanwezigen zichzelf niet in het begrip mantelzorger. Wanneer ben je nu mantelzorger? “Ik ben toch geen mantelzorger, ik ben de dochter van mijn moeder. Zij heeft altijd voor mij gezorgd en nu kan ik wat terug doen.”
Ook tips werden uitgewisseld. Zoals voor andere mantelzorgers: Zorg goed voor jezelf. Stel je eigen grenzen, want alleen dan kan je het volhouden. 
En tips voor professionals: Luister echt, neem iemand serieus en vraag door. Geef duidelijkheid over de afspraken die gemaakt zijn en wat iemand kan en mag verwachten.

Vragen? Samen helpen we u verder
Er is nog veel onduidelijkheid over waar iemand terecht kan met zorg- en ondersteuningsvragen. Dit wordt niet alleen zo ervaren door deze mantelzorgers, maar waarschijnlijk door velen in Nederland. Er zijn zoveel zorgorganisaties, maar bij wie moet je nu zijn? Mozaïek, SZR, ZDB, STMR en de Gemeente Tiel zijn daar duidelijk in. “ Het maakt niet uit aan welke organisatie u uw vraag stelt. Neem gerust contact op met een van ons. Samen helpen wij u verder”

Early Evening
Stel een vraag

Zorg Adviespunt

Bij het Zorg Adviespunt van SZR kunt u terecht met vragen op het gebied van zorg en behandeling.   Er werken deskundige cliëntadviseurs, die uit het brede pakket aan producten dat SZR biedt, een passend aanbod kunnen doen. Zij kunnen u snel van de juiste informatie, advies en ondersteuning voorzien en zonodig ondersteunen bij de aanvraag van een indicatie.

Samen met u zoeken zij naar de beste oplossing. Zij geven advies op maat en brengen daarvoor, mocht dat nodig zijn, ook graag een bezoek bij u thuis.

Het is voor mij belangrijk dat cliënten de juiste zorg op de juiste plaats ontvangen en dat cliënten tevreden terugkijken op de tijd dat ze zorg hebben ontvangen van SZR.

Saskia Beck Manager Zorg Adviespunt