Wij maken op deze website gebruik van cookies.

Deze melding verbergen

Een parel voor het goede voorbeeld

Woensdag 20 augustus

Op 26 november jl. zijn bij de start van het Nationaal congres palliatieve zorg twee parels uitgereikt door De Nederlandse organisatie voor gezondheidsonderzoek en zorginnovatie. Eén aan het Patz project (palliatieve thuiszorg) en één aan de Signalering palliatieve zorg door verzorgenden. Eén van de ontwikkelaars en schrijvers van de signalering is Jeroen Joosten (teamleider Hospice en netwerk coördinator palliatieve zorg).

Naast Jeroen hebben een aantal medewerkers van SZR een bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van deze signaleringsbox. De signaleringsbox bestaat uit twee boekjes en een stappenplan. Het is een denk- en werkmethode gericht op de palliatieve zorg.  Het eerste boekje geeft in heldere taal uitleg over een aantal lastige symptomen zoals pijn en benauwdheid. Het tweede boekje helpt je stap voor stap en op methodische wijze de last en situatie van de cliënt in kaart te brengen zodat deze concreet en specifiek wordt en je helpt bij het voorbereiden van een (multidisciplinair) overleg.   De boekjes worden ook veel gebruikt in bij- en nascholing of voor het geven van een klinische les. Ook de basisscholing palliatieve zorg voor verzorgenden en vepleegkundigen is opgebouwd rond deze werkmethode. Binnenkort kan ook gebruik worden gemaakt van B- en E- learning trajecten.
Meer weten? Neem dan contact op met Jeroen Joosten of kijk op www.iknl.nl of www.zonmw.nl (09-12-2014)

Stel een vraag

Zorg Adviespunt

Bij het Zorg Adviespunt van SZR kunt u terecht met vragen op het gebied van zorg en behandeling.   Er werken deskundige cliëntadviseurs, die uit het brede pakket aan producten dat SZR biedt, een passend aanbod kunnen doen. Zij kunnen u snel van de juiste informatie, advies en ondersteuning voorzien en zonodig ondersteunen bij de aanvraag van een indicatie.

Samen met u zoeken zij naar de beste oplossing. Zij geven advies op maat en brengen daarvoor, mocht dat nodig zijn, ook graag een bezoek bij u thuis.

Het is voor mij belangrijk dat cliënten de juiste zorg op de juiste plaats ontvangen en dat cliënten tevreden terugkijken op de tijd dat ze zorg hebben ontvangen van SZR.

Saskia Beck Manager Zorg Adviespunt