Wij maken op deze website gebruik van cookies.

Deze melding verbergen

Muziekkussen uitkomst bij slaapstoornissen

Woensdag 17 april

De WWW-groep van SZR hield op 2 april een Broodje Wetenschap over het muziekkussen. Een kennissessie met een broodje voor medewerkers van SZR. Sprekers Annemieke Raven-de Vries, ontwikkelaar muziekkusseninterventie, en Jennifer Zantopp, muziektherapeut SZR, vertelden over het muziekkussen als interventie bij nachtelijke onrust. Lees meer

Muziekkussen uitkomst bij slaapstoornissen
Slaapstoornissen komen veel voor bij ouderen met dementie (Alzheimer Nederland, 2017). In de richtlijn probleemgedrag wordt geadviseerd om bij nachtelijke onrust (ook) andere interventies dan medicatie toe te passen, zoals (rustgevende) muziek. Het muziekkusseninterventie kan in bepaalde gevallen een uitkomst zijn. Het is erkend door Vilans, gaat uit van iemands persoonlijke voorkeuren en berust op een multidisciplinaire aanpak. 

Het Broodje Wetenschap smaakt naar meer!
Het was een inspirerende bijeenkomst en de deelnemers waren enthousiast. Het Broodje Wetenschap smaakt naar meer!

Wat doet de WWW groep?
WWW staat voor Wanneer Wetenschap Werkt. De WWW groep bestaat uit medewerkers van SZR en is de schakel tussen het UNO-VUmc (Universitair Netwerk Ouderenzorg) en SZR. Zij stimuleren de ontwikkeling, toepassing en verspreiding van nieuwe kennis tussen SZR, dit netwerk en daarbuiten. Zij richten zich op kennis die nieuw is, zijn effectiviteit heeft bewezen (in de praktijk of vanuit onderzoek), relevant, gewenst, haalbaar en begrijpelijk is.

De taken van de WWW-groep zijn:
- Delen van nieuwe kennis binnen en buiten SZR (o.a. UNO-VUmc);
- Overzicht houden op nieuwe kennsis die wordt ontwikkeld, toegepast en geleerd in SZR;
- Signaleren van wensen voor onderzoek, innovatie of leren van nieuwe kennis;
- Helpen om vragen over een onderzoek te koppelen aan de juiste persoon;
- Ondersteunen bij  het adviseren over een onderzoeksvraag.

 

Stel een vraag

Zorg Adviespunt

Bij het Zorg Adviespunt van SZR kunt u terecht met vragen op het gebied van zorg en behandeling.   Er werken deskundige cliëntadviseurs, die uit het brede pakket aan producten dat SZR biedt, een passend aanbod kunnen doen. Zij kunnen u snel van de juiste informatie, advies en ondersteuning voorzien en zonodig ondersteunen bij de aanvraag van een indicatie.

Samen met u zoeken zij naar de beste oplossing. Zij geven advies op maat en brengen daarvoor, mocht dat nodig zijn, ook graag een bezoek bij u thuis.

Het is voor mij belangrijk dat cliënten de juiste zorg op de juiste plaats ontvangen en dat cliënten tevreden terugkijken op de tijd dat ze zorg hebben ontvangen van SZR.

Saskia Beck Manager Zorg Adviespunt