Wij maken op deze website gebruik van cookies.

Deze melding verbergen

Praktijk voor ouderengeneeskunde in ECT

Donderdag 10 september

Op 1 september is in het ECT in Tiel een nieuwe praktijk voor ouderengeneeskunde gestart. Twee specialisten ouderengeneeskunde van SZR werken in deze praktijk. 

De MESO praktijk biedt zorg aan zeer kwetsbare ouderen met een hoogcomplexe zorgvraag. MESO staat voor Multidisciplinaire Eerstelijnsouderenzorg met een Specialist Ouderengeneeskunde. Het MESO-concept heeft als doel om oudere mensen te ondersteunen in het, desgewenst, zo lang mogelijk thuis blijven wonen, met zoveel mogelijk kwaliteit van leven. In de MESO-praktijk werken specialisten ouderengeneeskunde samen met geriatrie verpleegkundigen en een secretaresse.

Unieke samenwerking
De MESO-praktijk is aanvullend op de huisartsenpraktijk. Het is een unieke samenwerking in Tiel tussen de specialisten ouderengeneeskunde (SO) Paul van der Lee en Jos van Berkel van SZR, verpleegkundigen van Santé Partners en een secretaresse van het ECT. Samen vormen zij het betrokken praktijkteam dat enkele maanden het complexe deel van de begeleiding van een oudere overneemt als de mogelijkheden van de huisartsenpraktijk ontoereikend zijn.

Pilot
De MESO-praktijk is een proef van drie jaar. Als de proef een succes is dan wordt deze aanpak landelijk ingevoerd.

Op de foto: Het MESO-praktijkteam Tiel, v.l.n.r.  Iris van der Ven (verpleegkundige), Rianne Nieuwhoff (verpleegkundige), Sylvia Hulstein (secretaresse), Jos van Berkel (specialist ouderengeneeskunde) en Paul van der Lee (specialist ouderengeneeskunde)

 Wil je meer weten over deze praktijk? Klik dan hier voor het volledige persbericht.

 

MESO
Stel een vraag

Zorg Adviespunt

Bij het Zorg Adviespunt van SZR kunt u terecht met vragen op het gebied van zorg en behandeling.   Er werken deskundige cliëntadviseurs, die uit het brede pakket aan producten dat SZR biedt, een passend aanbod kunnen doen. Zij kunnen u snel van de juiste informatie, advies en ondersteuning voorzien en zonodig ondersteunen bij de aanvraag van een indicatie.

Samen met u zoeken zij naar de beste oplossing. Zij geven advies op maat en brengen daarvoor, mocht dat nodig zijn, ook graag een bezoek bij u thuis.

Het is voor mij belangrijk dat cliënten de juiste zorg op de juiste plaats ontvangen en dat cliënten tevreden terugkijken op de tijd dat ze zorg hebben ontvangen van SZR.

Saskia Beck Manager Zorg Adviespunt