Wij maken op deze website gebruik van cookies.

Deze melding verbergen

Rode Kruis Bloesemtocht schenkt bezigheidspakketten aan dagverzorging SZR Geldermalsen en Beesd

Maandag 7 maart

Maandag 29 februari had voor de bezoekers van de dagverzorging van SZR in Geldermalsen een feestelijk tintje. Namens de Stichting Rode Kruis Bloesemtocht overhandigde voorzitter Kees Roldanus bezigheidspakketten voor de dagverzorging in Geldermalsen én Beesd.

“We zien dat veel ouderen, al dan niet gedwongen, langer zelfstandig blijven wonen. Wat we ook zien, is dat het risico bestaat dat deze mensen vereenzamen. Het is dan fijn als zij een aantal keer in de week de dagverzorging kunnen bezoeken. Door de wijzigingen in de zorg van de afgelopen jaren komen budgetten onder druk te staan, zeker waar het gaat om materiaal voor activiteiten. We lossen dat als Stichting Rode Kruis Bloesemtocht niet op, maar door het aanbieden van deze materialen dragen we een steentje bij,” vertelde Roldanus.
De dagvoorzieningen van SZR zijn een vorm van begeleiding voor thuiswonende mensen die behoefte hebben aan contact of aan reactivering. Dagverzorging wordt door SZR onder andere in De Pluk in Geldermalsen en Lingehof in Beesd aangeboden.

Bezigheidspakketten
De bezigheidspakketten bevatten een selectie van verschillende bezigheidsmaterialen, waaronder dvd’s met polygoonjournaals en series uit de voorbije jaren, cd’s met Nederlandstalige liedjes, luister- en fotoboeken, diverse spellen en eenvoudige muziekinstrumenten. Roldanus overhandigde een kist aan medewerksters van SZR en bezoekers van de dagverzorging in Geldermalsen. De dames Ruiter en Smaling mochten als eersten een blik op de inhoud werpen en waren daar direct zeer over te spreken. Terwijl de  fotoboeken uit het pakket meteen met veel belangstelling bekeken werden, vertelden Truus van den Bogerd, begeleider dagverzorging in Lingehof in Beesd en Gerdy Termeer, begeleider dagverzorging in Geldermalsen dat ze heel blij zijn  met de pakketten. “Wat een prachtig initiatief van de Stichting Rode Kruis Bloesemtocht. Samen met de bezoekers en mijn collega Betsy Heikoop gaan we hier in Geldermalsen veel plezier aan beleven”, zegt Gerdy. Truus weet zeker dat dat in Beesd niet anders zal zijn.

Bloesemtocht
Deelnemen aan de Rode Kruis Bloesemtocht betekent wandelend het goede doel steunen. De netto-opbrengst van de Bloesemtocht wordt besteed aan het bieden van steun aan de sociaal zwakkeren in onze samenleving; chronisch zieke, gehandicapte en vereenzaamde mensen, ongeacht leeftijd. Dit jaar vindt het wandelevenement plaats op zaterdag 16 april.

Stel een vraag

Zorg Adviespunt

Bij het Zorg Adviespunt van SZR kunt u terecht met vragen op het gebied van zorg en behandeling.   Er werken deskundige cliëntadviseurs, die uit het brede pakket aan producten dat SZR biedt, een passend aanbod kunnen doen. Zij kunnen u snel van de juiste informatie, advies en ondersteuning voorzien en zonodig ondersteunen bij de aanvraag van een indicatie.

Samen met u zoeken zij naar de beste oplossing. Zij geven advies op maat en brengen daarvoor, mocht dat nodig zijn, ook graag een bezoek bij u thuis.

Het is voor mij belangrijk dat cliënten de juiste zorg op de juiste plaats ontvangen en dat cliënten tevreden terugkijken op de tijd dat ze zorg hebben ontvangen van SZR.

Saskia Beck Manager Zorg Adviespunt