Wij maken op deze website gebruik van cookies.

Deze melding verbergen

SZR bevordert kwaliteit van leven bewoners met middelen Waardigheid en Trots

Woensdag 26 oktober

Voor het programma Waardigheid en Trots heeft staatssecretaris van Rijn middelen ter beschikking gesteld om de kwaliteit in de ouderenzorg te verhogen. Een van de uitgangspunten is het ontwikkelen van zinvolle dagbesteding voor cliënten. Dit sluit mooi aan bij wat SZR belangrijk vindt. Naast goede zorg willen wij een zo hoog mogelijke kwaliteit van leven voor onze bewoners. Bewoners en medewerkers zijn betrokken bij de besteding van de middelen.
Wilt u weten wat wij, dankzij Waardigheid en Trots, extra kunnen doen voor onze bewoners? Bekijk dan het pdf bestand onderaan deze pagina.

Kwaliteit van leven
Een zinvolle dagbesteding voor onze bewoners met dementie, waarbij welzijn en zorg samengaan. Belangrijk is dat het bijdraagt aan een goede sfeer op de afdeling waar bewoners zich thuis voelen en geprikkeld worden. Een medewerker dagbesteding gaat dit in de locaties Vrijthof en Ravestein opstarten en verzorgenden hierin meenemen. Voor de bewoners met dementie op de locatie Vrijthof wordt een muziektherapeut aangesteld. Muziek heeft een positief effect op mensen met dementie. Het roept emoties op en brengt herinneringen terug. Ook in Walstede wordt ingezet op muziek en het oproepen van herinneringen.

Digitale stimulans
In Walstede is onlangs de mediahoek geopend met o.a. Ipads en een braintrainer. Daarnaast komen er twee Zora’s voor de bewoners van Vrijthof en Ravestein. Zora is een zorgrobot en zingt, spreekt, doet bewegingsoefeningen voor en maakt rekensommen met bewoners.

Bewegen stimuleert zelfstandigheid
Voor de bewoners met lichamelijke klachten wordt ingezet op bewegen. We gaan onder andere gebruik maken van ‘Silverfit’ wat goed aansluit bij het beweegprogramma van SZR. Het stimuleert het behoud van eigen regie, zelfstandigheid en geeft een zinvolle dagbesteding.

Plannen Waardigheid en Trots per locatie:
Waardigheid en Trots SZR.pdf

Stel een vraag

Zorg Adviespunt

Bij het Zorg Adviespunt van SZR kunt u terecht met vragen op het gebied van zorg en behandeling.   Er werken deskundige cliëntadviseurs, die uit het brede pakket aan producten dat SZR biedt, een passend aanbod kunnen doen. Zij kunnen u snel van de juiste informatie, advies en ondersteuning voorzien en zonodig ondersteunen bij de aanvraag van een indicatie.

Samen met u zoeken zij naar de beste oplossing. Zij geven advies op maat en brengen daarvoor, mocht dat nodig zijn, ook graag een bezoek bij u thuis.

Het is voor mij belangrijk dat cliënten de juiste zorg op de juiste plaats ontvangen en dat cliënten tevreden terugkijken op de tijd dat ze zorg hebben ontvangen van SZR.

Saskia Beck Manager Zorg Adviespunt