Wij maken op deze website gebruik van cookies.

Deze melding verbergen

Vrienden van Vrijthof schenken muziekinstrumenten

Donderdag 4 januari

Onlangs hebben de Vrienden van Vrijthof muziekinstrumenten geschonken aan de muziektherapeuten van Vrijthof. De muziektherapeuten Jennifer Zantopp en Linda Philipsen zijn erg blij met deze instrumenten.

Sinds de zomer heeft Vrijthof muziektherapie in het behandelaanbod.
De muziektherapeuten behandelen ouderen met stemmingsklachten, bijvoorbeeld depressies, en gedragsproblemen, zoals dwalen en onrust.

Muziek is het middel om contact te maken en emoties te uiten zonder dat er per se woorden voor nodig zijn. Muziek kan ook helpen om lichamelijk beter te functioneren. Zo kunnen cliënten met spraakproblemen vaak beter zingen dan spreken en kunnen cliënten met de ziekte van Parkinson soepeler bewegen op de maat van muziek.

De instrumenten zullen veel gebruikt gaan worden. Zij helpen mee aan een betere kwaliteit van leven van de ouderen die in Vrijthof verblijven. 

 

Stel een vraag

Zorg Adviespunt

Bij het Zorg Adviespunt van SZR kunt u terecht met vragen op het gebied van zorg en behandeling.   Er werken deskundige cliëntadviseurs, die uit het brede pakket aan producten dat SZR biedt, een passend aanbod kunnen doen. Zij kunnen u snel van de juiste informatie, advies en ondersteuning voorzien en zonodig ondersteunen bij de aanvraag van een indicatie.

Samen met u zoeken zij naar de beste oplossing. Zij geven advies op maat en brengen daarvoor, mocht dat nodig zijn, ook graag een bezoek bij u thuis.

Het is voor mij belangrijk dat cliënten de juiste zorg op de juiste plaats ontvangen en dat cliënten tevreden terugkijken op de tijd dat ze zorg hebben ontvangen van SZR.

Saskia Beck Manager Zorg Adviespunt