Wij maken op deze website gebruik van cookies.

Deze melding verbergen

Zelfstandig wonen, maar niet alleen!

Dinsdag 27 juni

SZR biedt huren met zorg rondom Vrijthof, rondom Ravestein en in Walstede. Mensen wonen zelfstandig, maar niet alleen!
Per maart 2018 kunt u ook huren met zorg in een van de nieuwe appartementen van Kleurrijk Wonen aan de Rijnstraat, Geldermalsen.

Hieronder kunt u het verhaal van Mevrouw De Groot lezen over haar ervaring met wonen rondom Ravestein. 

Sinds 2014 woont mevrouw De Groot in een aanleunwoning naast zorgcentrum Ravestein in Geldermalsen. Dat was een hele stap; van een eigen huis met tuin naar een aanleunwoning in het dorp. De eerste twee jaar waren moeilijk, maar nu heeft ze haar draai gevonden.

Verhuizen naar de aanleunwoning was de beste keuze die ze kon maken. “Ik was in mijn oude huis een ‘huismus’ geworden, maar nu kom ik er weer uit. Dat moet je wel zelf doen, want anders gebeurt er niets. Ik ga vijf dagen in de week in Ravestein warm eten. Ik ga om vijf voor twaalf naar het restaurant van Ravestein, schuif aan en het eten wordt opgediend. Dat is toch luxe.” Mevrouw De Groot geniet van de gezelligheid in Ravestein. ”Ik doe mee aan de activiteiten die ik leuk vind en help met de spelletjes bij het Ontmoetingscentrum. Het geeft mij veel voldoening om deze mensen te ondersteunen en het is nog gezellig ook.”

Mevrouw De Groot vindt het fijn dat ze dichtbij Ravestein zit. Ze krijgt twee keer per dag hulp vanuit de Zorg Thuis van SZR. SZR biedt een breed zorgpakket aan, van lichte zorg tot zware complexe zorg. “Mocht mijn gezondheid minder worden, dan is er al een band met Ravestein en wordt de stap om daar te wonen kleiner.”

Stel een vraag

Zorg Adviespunt

Bij het Zorg Adviespunt van SZR kunt u terecht met vragen op het gebied van zorg en behandeling.   Er werken deskundige cliëntadviseurs, die uit het brede pakket aan producten dat SZR biedt, een passend aanbod kunnen doen. Zij kunnen u snel van de juiste informatie, advies en ondersteuning voorzien en zonodig ondersteunen bij de aanvraag van een indicatie.

Samen met u zoeken zij naar de beste oplossing. Zij geven advies op maat en brengen daarvoor, mocht dat nodig zijn, ook graag een bezoek bij u thuis.

Het is voor mij belangrijk dat cliënten de juiste zorg op de juiste plaats ontvangen en dat cliënten tevreden terugkijken op de tijd dat ze zorg hebben ontvangen van SZR.

Saskia Beck Manager Zorg Adviespunt