Wij maken op deze website gebruik van cookies.

Deze melding verbergen

Zorgafdelingen SZR krijgen waakmand van DELA

Donderdag 14 februari

Hillie de Vries van DELA en Adry Lacet, verzorgende VIG op SZR locatie Walstede bezorgden bij alle afdelingen van SZR een waakmand. De mand is bedoeld om naasten en familie te ondersteunen in de laatste levensfase van hun geliefde. Lees meer

Adry Lacet en Pietie Kuper van SZR nemen waakmand in ontvangst

Hoe is het idee ontstaan?

"Ik wilde graag de familie troost en aandacht kunnen bieden in de laatste levensfase van hun geliefde", vertelt Adry Lacet, verzorgende VIG op Walste, enthousiast. "Dit omdat waken een emotionele en intensieve tijd is voor de familie en naasten. Tegelijkertijd moest ik mij voor mijn opleiding palliatieve zorg in Utrecht verdiepen in een onderwerp. De keuze had ik al snel gemaakt: waakmanden.

Hulp van DELA

Na een zoektocht kwam ik terecht bij Hillie de Vries van DELA in Tiel. Samen werkten wij het idee van de waakmand verder uit. In augustus schonk DELA 4 waakmanden aan de afdelingen van Walstede. Dit viel zo in de smaak dan ook collega's van andere afdelingen van SZR interesse hadden in een waakmand. Ik zocht opnieuw contact met Hillie. En zij wilde wel meewerken. We waren dan ook blij verrast dat Hillie op in december 19 waakmanden kwam brengen voor de andere afdelingen van SZR. Pietie Kuper, de geestelijk verzorger van SZR, ontving van de Bijbelvereniging voor iedere mand een Bijbel.

Stel een vraag

Zorg Adviespunt

Bij het Zorg Adviespunt van SZR kunt u terecht met vragen op het gebied van zorg en behandeling.   Er werken deskundige cliëntadviseurs, die uit het brede pakket aan producten dat SZR biedt, een passend aanbod kunnen doen. Zij kunnen u snel van de juiste informatie, advies en ondersteuning voorzien en zonodig ondersteunen bij de aanvraag van een indicatie.

Samen met u zoeken zij naar de beste oplossing. Zij geven advies op maat en brengen daarvoor, mocht dat nodig zijn, ook graag een bezoek bij u thuis.

Het is voor mij belangrijk dat cliënten de juiste zorg op de juiste plaats ontvangen en dat cliënten tevreden terugkijken op de tijd dat ze zorg hebben ontvangen van SZR.

Saskia Beck Manager Zorg Adviespunt