Wij maken op deze website gebruik van cookies.

Deze melding verbergen

Zorgcentrum Lingehof oefent met brandweer

Vrijdag 1 mei

Een brandweerwagen, een hoogwerker, uitgerolde slangen, hollende brandweermannen, even leek het of Zorgcentrum Lingehof in Beesd was getroffen door een brand. Gelukkig viel het allemaal mee. Het bleek de jaarlijkse brandweeroefening te zijn. 

In een appartement op de tweede etage was een brand in scene gezet. Een gedeelte van de etage werd ontruimd. Uit het appartement met de vuurhaard werden met succes slachtoffers gered. De brandweer was, nadat het automatische alarm was afgegaan, snel ter plaatse. Door een goede communicatie tussen de bevelvoerder van de brandweer en de bedrijfshulpverlener van Lingehof kon de reddingsactie snel verlopen. Een goede oefening!

Een brand is een ingrijpende gebeurtenis. Vandaar dat SZR, waar Lingehof deel van uitmaakt,  veel aandacht besteedt aan brandpreventie. Naast de jaarlijkse brandweeroefeningen op alle locaties heeft SZR diverse maatregelen genomen om de gebouwen brandveilig te maken. Zo zijn er brandvertragende wanden en deuren, rookmelders en een moderne brandmeldcentrale.

Verder is er 24 uur per dag op elke locatie een deskundige bedrijfshulpverlener aanwezig. De taak van de bedrijfshulpverlener is om bij ongevallen eerste hulp te verlenen, de brand proberen te beperken en personen in veiligheid te brengen. De bedrijfshulpverleners volgen regelmatig bijscholingen om hun deskundigheden en vaardigheden op peil te houden. Daarnaast worden alle medewerkers van SZR getraind tot ontruimers, zodat ze weten wat ze moeten doen bij een brand of een andere calamiteit

Cliënten, medewerkers en bezoekers worden via een folder, een film en beeldschermen gewezen op de maatregelen die zij zelf kunnen nemen om een brand te voorkomen.

Netty Verploeg, bedrijfshulpverlener Lingehof, overlegt met de brandweer
Stel een vraag

Zorg Adviespunt

Bij het Zorg Adviespunt van SZR kunt u terecht met vragen op het gebied van zorg en behandeling.   Er werken deskundige cliëntadviseurs, die uit het brede pakket aan producten dat SZR biedt, een passend aanbod kunnen doen. Zij kunnen u snel van de juiste informatie, advies en ondersteuning voorzien en zonodig ondersteunen bij de aanvraag van een indicatie.

Samen met u zoeken zij naar de beste oplossing. Zij geven advies op maat en brengen daarvoor, mocht dat nodig zijn, ook graag een bezoek bij u thuis.

Het is voor mij belangrijk dat cliënten de juiste zorg op de juiste plaats ontvangen en dat cliënten tevreden terugkijken op de tijd dat ze zorg hebben ontvangen van SZR.

Saskia Beck Manager Zorg Adviespunt