Wij maken op deze website gebruik van cookies.

Deze melding verbergen

Zwemclub op afdeling Steenvliet

Dinsdag 24 september

Voor bewoners van afdeling Steenvliet van woonzorgcentrum Ravestein die van zwemmen houden is er een zwemclub. Dit kan onder andere dankzij medewerkers die in hun vrije tijd komen helpen. Hart voor de cliënten. Da’s nou SZR. Lees meer

Hoe het begon?
Enkele bewoners van Steenvliet van woonzorgcentrum Ravestein zaten vroeger bij een zwemclub. Zij wilden graag nog een keer zwemmen. Elly van Rijswijk, senior medewerker Welzijn, zocht uit wat er mogelijk was. "Als eerste ging ik naar het ROC Tiel. Ik vroeg ze of hun leerlingen met ouderen van SZR willen zwemmen. Het ROC en de leerlingen waren enthousiast en deze activiteit werd een studieopdracht. Het afgelopen schooljaar hebben de leerlingen 2 keer met bewoners van Steenvliet gezwommen bij 's-Heerenloo."

Vaker zwemmen
"De bewoners kwamen na het zwemmen met enthousiaste verhalen terug. Dit moeten we vaker doen, dachten wij. En dat is gelukt, dankzij de vrijwillige hulp van medewerkers en mantelzorgers. In hun vrije tijd gaan zij een middag zwemmen met de bewoners. De huur van het zwembad betalen we met het geld van Waardigheid & Trots. Op 17 oktober staat de volgende zwemmiddag gepland."

Reactie van een mantelzorger
"Een mantelzorger vertelde mij dat ze het zo geweldig vindt dat medewerkers vrijwillig en in eigen tijd gaan zwemmen met bewoners. En dat ze hiermee de bewoners een onvergetelijke middag geven. Ze stuurde het volgende gedichtje naar mij toe:
Vrijwilliger zijn...
Is vrijwillig, maar niet vrijblijvend
Is verbonden, maar niet gebonden
Is onbetaalbaar, maar niet te koop
Is positief denken, is positief doen
Met als enig doel, voor jezelf en de ander: een goed gevoel.

Wensen van cliënten
Ik ben erg trots op de medewerkers die ons in hun vrije tijd helpen om de wensen van bewoners te vervullen." Hart voor de cliënten. Da's nou SZR

Zwemmen op Steenvliet
Stel een vraag

Zorg Adviespunt

Bij het Zorg Adviespunt van SZR kunt u terecht met vragen op het gebied van zorg en behandeling.   Er werken deskundige cliëntadviseurs, die uit het brede pakket aan producten dat SZR biedt, een passend aanbod kunnen doen. Zij kunnen u snel van de juiste informatie, advies en ondersteuning voorzien en zonodig ondersteunen bij de aanvraag van een indicatie.

Samen met u zoeken zij naar de beste oplossing. Zij geven advies op maat en brengen daarvoor, mocht dat nodig zijn, ook graag een bezoek bij u thuis.

Het is voor mij belangrijk dat cliënten de juiste zorg op de juiste plaats ontvangen en dat cliënten tevreden terugkijken op de tijd dat ze zorg hebben ontvangen van SZR.

Saskia Beck Manager Zorg Adviespunt