Wij maken op deze website gebruik van cookies.

Deze melding verbergen

FysioFit - ondersteuning bij gezond ouder worden 
Wilt u graag onder begeleiding sporten/bewegen, maar voelt u zich door een beperking niet thuis bij een gewone sportclub? Dan is FysioFit misschien iets voor u.
Bewegen is voor iedereen belangrijk en gelukkig zijn steeds meer mensen zich hiervan bewust. Daarom biedt SZR deze beweegactiviteit aan voor mensen met een beperking of chronische ziekte. Zodat ook zij lekker kunnen bewegen.

Voor wie is FysioFit?
FysioFit is voor mensen van alle leeftijden die door een lichamelijke beperking of chronische ziekte niet aan reguliere sportclubs kunnen of willen deelnemen.

Wat is FysioFit?
Onder begeleiding van een fysiotherapeut of bewegingsagoog wordt dagelijks in een groep van maximaal 8 personen getraind met de nadruk op plezierig sportief bezig zijn.  De trainingstijd is een uur, inclusief warming-up en cooling-down.

Begeleiding
Onze fysiotherapeuten en bewegingsagoog beschikken over een brede kennis en ruime ervaring op het gebied van ouderen met complexe lichamelijke aandoeningen. Denk bijvoorbeeld aan de gevolgen van een beroerte, ziekte van Parkinson, diabetes, COPD, de gevolgen van een heup- of knieoperatie of een combinatie van verschillende aandoeningen.

Een programma  op maat
Uw beweegprogramma wordt op maat gemaakt.  Voor aanvang van deelname aan FysioFit vindt een intake plaats. Tijdens deze intake worden de doelstellingen, waaraan u zou willen werken bepaald en wordt onderzocht of er beperkingen zijn voor deelname aan FysioFit. Mogelijk zijn er zaken waar wij rekening mee moeten houden tijdens inspanning. Op deze manier kunt u op een veilige, verantwoorde en prettige manier gaan bewegen.

Plaats
FysioFit vindt plaats in de oefenzaal van de afdeling fysiotherapie, locatie Vrijthof in Tiel. Deze oefenzaal is voorzien van alle moderne faciliteiten.

Kosten
Aan FysioFit zijn kosten verbonden.  Een maandabonnement (1x per week bewegen) kost € 29,75 (prijspeil 2020).De kosten voor de intake (eenmalig) bedragen € 18,50.

Meer informatie?
Heeft u vragen of wilt u zich aanmelden? Neem dan contact op met ons. U kunt ons bereiken via T: 0344-671650 of E: fysiotherapie@szr.nl.

 

Stel een vraag

Zorg Adviespunt

Bij het Zorg Adviespunt van SZR kunt u terecht met vragen op het gebied van zorg en behandeling.   Er werken deskundige cliëntadviseurs, die uit het brede pakket aan producten dat SZR biedt, een passend aanbod kunnen doen. Zij kunnen u snel van de juiste informatie, advies en ondersteuning voorzien en zonodig ondersteunen bij de aanvraag van een indicatie.

Samen met u zoeken zij naar de beste oplossing. Zij geven advies op maat en brengen daarvoor, mocht dat nodig zijn, ook graag een bezoek bij u thuis.

Het is voor mij belangrijk dat cliënten de juiste zorg op de juiste plaats ontvangen en dat cliënten tevreden terugkijken op de tijd dat ze zorg hebben ontvangen van SZR.

Saskia Beck Manager Zorg Adviespunt