Wij maken op deze website gebruik van cookies.

Deze melding verbergen

Werkwijze Antibiotic stewardship in SZR

Kennis van eigen handelwijze als basis voor interventies
Vanaf 2015 brachten wij bij SZR steeds andere aspecten in kaart van hoe wij handelen en denken ten aanzien van het behandelen van infecties en hoe de stand van zaken was ten aanzien van antimicrobiële resistentie. Deze informatie bespraken we in het artsenteam en we pasten ons handelen hierop aan.
Door eerst ons handelen te toetsen aan de huidige kennis en richtlijnen, probeerden we qua interventies maatwerk te leveren en zo draagvlak te creëren voor noodzakelijke veranderingen. 

Beschikbare informatie
Een deel van de interventies worden geëvalueerd middels wetenschappelijk onderzoek. Deze informatie komt beschikbaar na publicatie. Er is echter nog meer waardevolle informatie voor andere organisaties over ons project beschikbaar. Die gaan wij de komende tijd publiceren op deze website. Dit doen we omdat het terugdringen van resistentie een taak is van de hele gezondheidszorg en wij hieraan willen bijdragen.

- Antibiotic Stewardship programma
- Acties binnen Antibiotic Stewardship tot nu toe

Stel een vraag

Zorg Adviespunt

Bij het Zorg Adviespunt van SZR kunt u terecht met vragen op het gebied van zorg en behandeling.   Er werken deskundige cliëntadviseurs, die uit het brede pakket aan producten dat SZR biedt, een passend aanbod kunnen doen. Zij kunnen u snel van de juiste informatie, advies en ondersteuning voorzien en zonodig ondersteunen bij de aanvraag van een indicatie.

Samen met u zoeken zij naar de beste oplossing. Zij geven advies op maat en brengen daarvoor, mocht dat nodig zijn, ook graag een bezoek bij u thuis.

Het is voor mij belangrijk dat cliënten de juiste zorg op de juiste plaats ontvangen en dat cliënten tevreden terugkijken op de tijd dat ze zorg hebben ontvangen van SZR.

Saskia Beck Manager Zorg Adviespunt