Wij maken op deze website gebruik van cookies.

Deze melding verbergen

Het Ontmoetingscentrum - voor mensen met dementie en hun mantelzorgers

Hebt u dementie? Of zorgt u voor iemand met dementie en valt die zorg u soms zwaar? Dan bent u van harte welkom bij onze Ontmoetingscentra. Mensen met dementie  bieden wij een dagprogramma met een vaste structuur aan. En we nemen dan een stukje zorg van de familie over. Zo wordt het thuis blijven wonen langer mogelijk. 

Waarom het Ontmoetingscentrum?

In het Ontmoetingscentrum krijgt u van ons zorg, begeleiding, therapie en activiteiten. We bieden structuur en stimuleren u tot activiteiten. Als familie kunt u op deze dagen ontspannen. Een of meerdere dagen per week. 

Wij begeleiden u en uw familie ook bij de stap om te verhuizen naar een woonzorgcentrum. Door bijvoorbeeld af en toe met u een afdeling te bezoeken waar mensen met dementie wonen. Of met elkaar te praten over wat er gaat gebeuren als u gaat verhuizen.

Wat kunt u verwachten in het Ontmoetingscentrum?

Komt u naar het ontmoetingscentrum? Dan krijgt u een dagprogramma dat bestaat uit zorg, begeleiding, therapie en activiteiten. Dit is afhankelijk van uw behoefte. U drinkt samen koffie of thee en tussen de middag eten we met elkaar een (warme) maaltijd. U kunt mee doen aan bewegings- en geheugenactiviteiten. Er is voldoende tijd voor ontspanning of een goed gesprek. Samen met anderen heeft u een plezierige en ontspannen dag bij het ontmoetingscentrum. 

Samenwerken met specialisten van SZR

Bij het Ontmoetingscentrum zijn - afhankelijk van uw zorgbehoefte – een specialist oudergeneeskunde een fysiotherapeut, een ergotherapeut, een logopedist, een psycholoog, diëtist en maatschappelijk werker betrokken. Dit zijn specialisten van SZR. Zij hebben veel kennis en ervaringen met mensen met dementie.

Hoe kan ik mij aanmelden?
U heeft voor deelname aan het Ontmoetingscentrum een indicatie nodig. Afhankelijk van uw zorgvraag kan dit bij het Zorginstituut, bij het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ) of de gemeente (WMO).

Heeft u ondersteuning nodig bij uw zorgvraag?
Neem dan contact op met ons Zorg Adviespunt. SZR heeft Ontmoetingscentra in Tiel en Geldermalsen.

Bezoekadressen
- Ontmoetingscentrum Walstede, Konijnenwal 48, 4001 HE Tiel, T: 0344-578000,                                                    E: ontmoetingscentrumwalstede@szr.nl
- Ontmoetingscentrum Ravestein, De Wieken 11, 4191 TS Geldermalsen, T: 0345-588777,                                  E: ontmoetingscentrumravestein@szr.nl 

Stel een vraag

Zorg Adviespunt

Bij het Zorg Adviespunt van SZR kunt u terecht met vragen op het gebied van zorg en behandeling.   Er werken deskundige cliëntadviseurs, die uit het brede pakket aan producten dat SZR biedt, een passend aanbod kunnen doen. Zij kunnen u snel van de juiste informatie, advies en ondersteuning voorzien en zonodig ondersteunen bij de aanvraag van een indicatie.

Samen met u zoeken zij naar de beste oplossing. Zij geven advies op maat en brengen daarvoor, mocht dat nodig zijn, ook graag een bezoek bij u thuis.

Het is voor mij belangrijk dat cliënten de juiste zorg op de juiste plaats ontvangen en dat cliënten tevreden terugkijken op de tijd dat ze zorg hebben ontvangen van SZR.

Saskia Beck Manager Zorg Adviespunt