Wij maken op deze website gebruik van cookies.

Deze melding verbergen

Thuis in dementiezorg - persoonlijke benadering voorop
Ieder mens is uniek met een eigen levensloop en een eigen welbevinden. Voor onze dementiezorg betekent dit dat:
- onze bewoners zichzelf kunnen zijn
- ze veilig en vrij kunnen bewegen
- ze doen wat ze fijn en zinvol vinden
- ze ervaren dat ze erbij horen
- met gezonde beweging en buitenlucht.

Wat houdt dit in?

Een aantrekkelijk woon- en leefklimaat
Een aantrekkelijke woonomgeving is belangrijk voor mensen om zich thuis te voelen. Zeker  voor mensen met dementie. Speciaal voor deze doelgroep ontwikkelt SZR  een toolbox voor de inrichting van de woonomgeving met kleur, inrichting en licht.

Levensloop is uitgangspunt
De levensloop van een bewoner is uitgangspunt  voor de zorg, behandeling en begeleiding.  Wat vindt hij of zij prettig, welke interesses zijn er en welke hobby’s werden uitgeoefend? Hun welbevinden staat voorop. Persoonlijke aandacht en gerichte activiteiten horen daarbij.

Vrij en veilig bewegen
Vrij en veilig bewegen. Ook dat vinden wij belangrijk. Onze locatie Ravestein heeft  een Leefcirkel. Dit vergroot de bewegingsvrijheid van de bewoners enorm. Ook op de andere locaties vindt nu een oriëntatie plaats op domotica. Hoe kunnen we met behulp van elektronische voorzieningen de vrijheid en veiligheid van de bewoner bevorderen? 

Bewegen is goed voor mensen met dementie. Dat staat vast. Diverse  onderzoeken hebben dit al aangetoond. Bij SZR doen we dat met behulp van beweegactiviteiten, beweegmanden en  wandelevenementen, maar ook met kleine activiteiten. Denk aan het schillen van fruit, het dekken van de tafel, een stukje lopen, boodschappen doen, sport en spel en nog veel meer.
Ons doel is dat bewegen vanzelfsprekend is in de zorgverlening, voor alle bewoners en cliënten van SZR. Maar ook dat we aan onze cliënten kunnen zien dat ze er plezier aan beleven, dat ze zich prettig voelen en dat de kwaliteit van hun leven verbetert.

 

Stel een vraag

Zorg Adviespunt

Bij het Zorg Adviespunt van SZR kunt u terecht met vragen op het gebied van zorg en behandeling.   Er werken deskundige cliëntadviseurs, die uit het brede pakket aan producten dat SZR biedt, een passend aanbod kunnen doen. Zij kunnen u snel van de juiste informatie, advies en ondersteuning voorzien en zonodig ondersteunen bij de aanvraag van een indicatie.

Samen met u zoeken zij naar de beste oplossing. Zij geven advies op maat en brengen daarvoor, mocht dat nodig zijn, ook graag een bezoek bij u thuis.

Het is voor mij belangrijk dat cliënten de juiste zorg op de juiste plaats ontvangen en dat cliënten tevreden terugkijken op de tijd dat ze zorg hebben ontvangen van SZR.

Saskia Beck Manager Zorg Adviespunt