Wij maken op deze website gebruik van cookies.

Deze melding verbergen

Geestelijke verzorging
Levensvragen: vragen die ertoe doen.
 

Verhuizen naar een zorginstelling heeft een grote impact op de cliënt en vaak ook op de naaste familie. Bij ingrijpende gebeurtenissen komen er soms levensvragen naar boven. Bijvoorbeeld hoe om te gaan met deze verandering, met afhankelijkheid, en met afscheid nemen. Wij vinden het belangrijk daar aandacht voor te hebben. Om samen met u stil te staan bij wat u overkomt en te praten over wat u bezighoudt. En misschien opnieuw te ontdekken wie u bent in deze nieuwe situatie en hoe u invulling geeft aan uw leven nu.

Die aandacht krijgt u misschien van anderen; van familie of vrienden. Maar het kan ook prettig zijn om te praten met iemand ‘van buiten’. Uw eigen beleving en de wijze waarop u in het leven staat zijn leidraad. Een gesprek met een geestelijk verzorger is altijd vertrouwelijk.

Wat kan geestelijke verzorging u bieden?
- Een gesprek van mens tot mens.
- Gesprekken over uw levensverhaal of over levens- en geloofsvragen.
- Aandacht voor de gevoelens en de vragen die opkomen rondom ziekte en afhankelijkheid.
- Verheldering van levenskeuzes.
- Begeleiding bij het onder ogen zien van het levenseinde.
- Rituelen en vieringen rondom een afscheid en andere levensmomenten.

De geestelijk verzorgers organiseren ook kleinschalige groepsbijeenkomsten, afgestemd op de cliënten. Daarnaast gaan ze voor in kerkdiensten en vieringen op feestdagen.

Hoe kunt u de geestelijk verzorgers bereiken?
- Door te bellen met de receptie van de locatie waar u of uw naaste verblijft en te vragen naar de geestelijk verzorger.
- Door een mail te sturen naar: geestelijkverzorging@szr.nl.
- Door de arts of de verzorging te vragen om de geestelijk verzorger van de afdeling in te schakelen. 


Pietie Kuper, Marjanne Lam en Aart van Drie,
geestelijk verzorgers SZR

 

Stel een vraag

Zorg Adviespunt

Bij het Zorg Adviespunt van SZR kunt u terecht met vragen op het gebied van zorg en behandeling.   Er werken deskundige cliëntadviseurs, die uit het brede pakket aan producten dat SZR biedt, een passend aanbod kunnen doen. Zij kunnen u snel van de juiste informatie, advies en ondersteuning voorzien en zonodig ondersteunen bij de aanvraag van een indicatie.

Samen met u zoeken zij naar de beste oplossing. Zij geven advies op maat en brengen daarvoor, mocht dat nodig zijn, ook graag een bezoek bij u thuis.

Het is voor mij belangrijk dat cliënten de juiste zorg op de juiste plaats ontvangen en dat cliënten tevreden terugkijken op de tijd dat ze zorg hebben ontvangen van SZR.

Saskia Beck Manager Zorg Adviespunt