Contrast Lettergrootte

Om de pagina makkelijker te lezen kunt u de pagina vergroten, door in Windows Control met + toets in te drukken (op macOS is het Command met + toets).

Een cadeau van het Creatief Platform Tiel aan bewoners Vrijthof

De bewoners van Vrijthof hebben een prachtig schilderij ontvangen van het Creatief Platform Tiel. Een schilderij waaraan allerlei mensen hebben meegewerkt.

Creatief Platform Tiel wil laagdrempelige kunst en cultuur aanbieden aan alle Tielenaren en mensen in de omgeving. Dit voorjaar werkte het Creatief Platform Tiel aan een project. In hun pand in de Tielse Weerstraat werd een blanco schildersdoek geplaatst. Voorbijgangers, winkelend publiek en belangstellenden werden uitgenodigd ‘iets’ op het doek te schilderen.

‘Laat het groeien’, was de leus. Hier werd door veel mensen positief op gereageerd. Bezoekers kwamen kijken en schilderden mee. “Het was leuk om te ervaren dat ook mensen die van zichzelf zeiden dat ze niet creatief zijn, of niet kunnen schilderen, toch – heel voorzichtig – hun spoor achterlieten op het doek”, aldus Creatief Platform Tiel. Je ziet in het schilderij veel bloemen en diertjes, veel natuur. En natuurlijk Flipje, die drie ballonnen in de lucht houdt. Het lijkt een betoverde wereld.