Contrast Lettergrootte

Om de pagina makkelijker te lezen kunt u de pagina vergroten, door in Windows Control met + toets in te drukken (op macOS is het Command met + toets).

Markant

Markant is een ruim opgezet gebouw dat ligt naast Vrijthof in Tiel. Het is er rustig en u heeft er veel privacy. Heeft u behoefte aan meer levendigheid dan bent u zo in de gezellige Plaza van Vrijthof. Markant is in 2020 in gebruik genomen en voldoet aan de eisen van nu. U verblijft tijdelijk in een ruime eenpersoonskamer met eigen badkamer. 

Zo verblijft u er
U verblijft in Markant omdat u moet herstellen of revalideren van een operatie of omdat u tijdelijk niet thuis kunt wonen.
Markant heeft 53 eenpersoonskamers op 3 etages. De kamers hebben lichte kleuren en hebben een televisie en koelkast. De maaltijden kunt u eten in de gezamenlijke huiskamer of op uw kamer. Cliënten vinden de sfeer in Markant gezellig en de kamers erg mooi. 

Wat is er te doen? 
Markant heeft een eigen oefenruimte. In deze ruimte kunt u in een veilige omgeving werken aan uw herstel en proberen uw dagelijkse activiteiten weer zelf op te pakken. U kunt gebruik maken van het restaurant, het terras en de tuin van Vrijthof. Wilt u een keer naar de kapper, dan kunt u naar de kapsalon in Vrijthof.  In Vrijthof organiseren activiteitenbegeleiders diverse activiteiten. Deze activiteiten zijn ook voor de cliënten die in Markant verblijven. Hiervoor betaalt u een kleine bijdrage. Achter Markant is een bezinningstuin. Niet ver van Markant is een winkelcentrum en het station. In de omgeving van Markant kunt u heerlijk wandelen, bijvoorbeeld in Park Elzenpasch.  

Bezoekadres

Markant

  • Burgemeester Meslaan 49
  • 4003 CA Tiel

"De behandelaren keken goed naar wie ik ben en wat mijn behoeften zijn"

De heer Dick Buurma kwam bij SZR om te revalideren. “Het behandelteam keek heel goed wat ik nodig had en wat bij mij paste. Ik had vaak overleg met het behandelteam. De behandelaren kregen hierdoor goed inzicht in mijn behoeften en zo konden zij mijn behandelplan laten aansluiten op mijn behoeften. Door de goede samenwerking kwam het moment dat ik naar huis kon steeds sneller in zicht.”

Na de revalidatieperiode bezocht de heer Buurma nog een tijdje de Dagbehandeling bij SZR. Hier werkte hij verder aan zijn herstel met onder andere de fysiotherapeut. Tegenwoordig is de heer Buurma vrijwilliger bij de Dagbehandeling. De heer Buurma is erg tevreden over SZR. Hij waardeert de persoonlijke aandacht die hij kreeg. “Er werd goed gekeken naar wie ik ben als persoon en wat mijn behoeften zijn”.