Contrast Lettergrootte

Om de pagina makkelijker te lezen kunt u de pagina vergroten, door in Windows Control met + toets in te drukken (op macOS is het Command met + toets).

“Ik kom met een glimlach naar Ravestein en ik ga met een glimlach weer naar huis”. 

Vrijwilligers zijn voor de cliënten en medewerkers van SZR van grote betekenis. Henny Hobbelen en haar man Dick zijn actieve vrijwilligers. “Ik vind het fijn om het mensen naar hun zin te maken, want dan geniet ik ook”, zegt Hennie. “Ik kom en ik ga met een glimlach”. 

Op locatie Ravestein is Henny Hobbelen al 1,5 jaar actief als vrijwilligster. Zo zorgt zij ervoor dat op dinsdagochtend het restaurant klaargemaakt wordt voor de zangbijeenkomst. Voordat de bewoners komen zet zij de kopjes op tafel en legt voor iedereen een zangboek klaar. Een beetje eigen verantwoordelijkheid vindt Henny fijn.  

  ”Nooit aan gedacht om vrijwilligerswerk te gaan doen”  
“Toen ik gestopt was met werken, dacht ik er helemaal niet aan om vrijwilligerswerk te gaan doen. Het was een medewerker van SZR die aangaf dat vrijwilligerswerk wel iets voor mij zou zijn”, vertelt Henny. “En toen heb ik mij maar aangemeld. En daar heb ik helemaal geen spijt van. Als ik van tevoren had geweten dat het vrijwilligerswerk mij zoveel voldoening zou geven, dan was ik eerder gestopt met werken”.Zowel Henny als haar man Dick zijn vaak te vinden in Ravestein. Soms wel vier dagen per week.     

”Ik kom en ik ga met een glimlach”  
 “Inmiddels ken ik de bewoners goed genoeg om te weten wat zij nodig hebben. Even dat schouderklopje. En om dan die glimlach aan je medemens te kunnen geven, zien dat ze genieten; daar doe ik het voor”, vertelt Henny.  “Mijn man Dick vindt het vrijwilligerswerk ook leuk. Zo hebben we samen iets gevonden, dat ons voldoening geeft. En het zorgt voor een fijne invulling van de dag. Ik vind het fijn om het mensen naar hun zin te maken, want dan geniet ik ook. En als bewoners je bedanken, omdat ze een mooi moment hebben beleefd; dat vind ik geweldig. Ik kom met een glimlach naar Ravestein en ik ga met een glimlach weer naar huis.” aldus Henny.     

Vooral doen!  
Henny:  “Twijfel je of vrijwilligerswerk iets is voor jou of voor iemand die je kent?  Kom eens kijken wat je het leukste vindt. Er is altijd wel een activiteit die aansluit bij jouw interesses en talenten. Een klein gebaar kan iets heel groots doen. Dus heb je een paar uurtjes per week over voor je medemens; niet twijfelen, vooral doen!”   

Ook het verschil maken in het leven van een ander? 
Wil jij ook graag het verschil maken in het leven van onze bewoners? Word dan vrijwilliger bij SZR. We hebben altijd een leuke taak die past bij je talenten en wensen. Samen met de coördinator vrijwilligerswerk kijken we wat je graag wilt doen, wanneer en hoe vaak je je wilt inzetten. Wij zijn altijd op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die een helpende hand en een luisterend oor voor onze bewoners willen zijn. 

Meer weten? Kijk op onze website: werkenenlerenbijszr.nl/vrijwilligerswerk/