Contrast Lettergrootte

Om de pagina makkelijker te lezen kunt u de pagina vergroten, door in Windows Control met + toets in te drukken (op macOS is het Command met + toets).

Kerkdienst, stille ruimte en zingeving

Stille ruimte
In Lingehof vindt u op de eerste verdieping een stille ruimte. Het is een plek waar u zich even kunt terugtrekken om tot rust en bezinning te komen. De ruimte is dag en nacht geopend en voor iedereen toegankelijk. U kunt er een LED-kaarsje aansteken. Ook vindt u er enkele bezinningsboekjes om door te bladeren. Vindt u het leuk orgel spelen? Dit is overdag (in overleg) mogelijk.

Kerkdienst
Iedere zondag om 10.00 uur kunt u met andere bewoners van Lingehof en enkele vrijwilligers de kerkdienst volgen. Op een groot scherm in de stille ruimte wordt de dienst vanuit de Protestantse gemeente van de Pieterskerk in Beesd uitgezonden. Na afloop is er tijd voor ontmoeting met koffie en thee op het Betuweplein. Een paar keer per jaar is er een eigen kerkdienst in Lingehof, waarin meestal de geestelijk verzorger van SZR voorgaat. De christelijke feesten vieren we ook in Lingehof.

Weekafsluiting
Twee keer per maand is er om 15.00 uur een weeksluiting. De 2e vrijdag van de maand een Rooms-Katholieke viering en de 4e vrijdag een Protestantse viering. Alle bewoners zijn bij de weekafsluiting welkom. Het maakt niet uit welke geloofsovertuiging of culturele achtergrond u hebt. Na afloop is er tijd voor gezamenlijk koffiedrinken.

Andere activiteiten op het gebied van levensvragen en zingeving
Iedere week is er een bijeenkomst in de stille ruimte. De bewoners van Lingehof zingen met de geestelijk verzorger van SZR rond het orgel. En onder het genot van een kop koffie is er een gesprek over levensvragen en zingeving.