Contrast Lettergrootte

Om de pagina makkelijker te lezen kunt u de pagina vergroten, door in Windows Control met + toets in te drukken (op macOS is het Command met + toets).

Belevingstuinen Ravestein geopend

Wethouder Rutger van Stapperhoef van de gemeente West Betuwe heeft op 20 mei de nieuwe belevingstuinen van zorgcentrum Ravestein feestelijk geopend. Ruiken, horen, zien, proeven, beleven, bewegen en ontmoeten. Het kan allemaal in deze tuinen met een prachtige jeu de boulesbaan.

Beleven en bewegen
In de tuinen kunnen bewoners en bezoekers even tot rust komen en genieten van de omgeving. Er zijn diverse mogelijkheden voor activiteiten, zoals beweegapparaten en de jeu de boulesbaan. Ook kan er gewerkt worden in de moestuin of de kruidentuin. De tuinen zijn ingericht als zintuigprikkelende tuinen. De zintuigen, zoals horen, zien, voelen en proeven worden geprikkeld. Dit stimuleert tot activiteit. Ravestein is erg blij met de nieuwe tuinen, want deze leveren een positieve bijdrage aan de gezondheid en kwaliteit van leven van ouderen.

Bijdragen maakten belevingstuinen mogelijk
De belevingstuinen zijn financieel mede mogelijk gemaakt door bijdragen van de Stichting Vrienden van Ravestein, het Rivierenlandfonds en de gemeente West Betuwe. Bron Groenvoorziening heeft de tuinen aangelegd en leerlingen van De Lingeborgh uit Geldermalsen hebben de beplanting aangebracht.