Contrast Lettergrootte

Om de pagina makkelijker te lezen kunt u de pagina vergroten, door in Windows Control met + toets in te drukken (op macOS is het Command met + toets).

Echte hulptroepen op Walstede

Op SZR locatie Walstede krijgen 4 afdelingen vanaf donderdag 19 november 2 weken hulp van 5 militaire zorgmedewerkers van defensie. Ze gaan ondersteunen in de directe zorgverlening en nemen op die manier wat werk uit handen van het vaste personeel. We zijn erg blij met hun ondersteuning.

Wie niet waagt….

Toen Corona ons enkele weken geleden overviel, hebben wij een aanvraag bij defensie ingediend, vertelt zorgmanager Sabine Ertman. We hoorden dat militair zorgpersoneel op verschillende plekken in het land kwam bijspringen bij Corona en dachten: wie niet waagt, wie niet wint.
Na enkele telefoongesprekken zijn ze vorige week eerst komen kijken op Walstede. En hoewel Corona Walstede zo goed als helemaal heeft verlaten en ook onze zieke collega’s alweer aan het terugkeren zijn, hebben zij toch besloten ons voor 2 weken te willen ondersteunen. Geweldig!

Hulp bij zorg en bij terugkeer naar normaal

De 5 militairen ondersteunen in de directe zorgverlening en nemen op die manier wat werk uit handen van het vaste personeel. De vaste medewerkers krijgen zo de tijd om werk op te pakken dat door Corona is blijven liggen. Ook zullen de militairen hun kennis en ervaring inzetten op het gebied van terugkeer naar een normale situatie op afdelingen waar Corona heeft geheerst.