Contrast Lettergrootte

Om de pagina makkelijker te lezen kunt u de pagina vergroten, door in Windows Control met + toets in te drukken (op macOS is het Command met + toets).

Eerste bewoners gevaccineerd

De eerste bewoners van SZR zijn gevaccineerd. Vrijdag was dat op Ravestein, Westerhof en Walstede. Vandaag zijn Lingehof Beesd, Markant, Vrijthof en de Schakelafdeling aan de beurt.

Er is achter de schermen enorm veel werk verzet om dit in korte tijd te organiseren. Bij de bewoners is de animo voor het vaccineren groot: bijna 95% van de mensen heeft toestemming gegeven. Op 5 en 6 februari vaccineren vier eigen prikteams van SZR deze cliënten; op 5 en 6 maart krijgen de mensen hun tweede prik. 

Een goede voorbereiding
De vaccinatie is goed voorbereid. Het prikken gebeurt op de locaties zelf; bewoners hoeven niet ergens anders naartoe. De prikteams bestaan uit 1 prikker en 2 mensen voor de administratie (digitaal en op papier), zodat het lekker vlot gaat. Ook helpt een apothekersassistent van het ziekenhuis bij het klaarmaken van de spuiten. Er is steeds een specialist ouderengeneeskunde in de buurt om erop toe te zien dat alles zorgvuldig gebeurt.

Mevrouw Blom is blij met de vaccinatie
Mevrouw Blom woont in woonzorgcentrum Ravestein. Ze vindt het helemaal niet erg om geprikt te worden. Ze wil graag de vaccinatie ontvangen. “De heftige situatie die ik bij de eerste coronagolf meegemaakt heb, wil ik niet nog een keer meemaken. Daarom wil ik gevaccineerd worden.” Ze moedigt iedereen aan de prik te nemen.

Enthousiaste prikteams
Het prikteam kijkt terug op een geslaagde eerste prikdag. Het vaccineren ging lekker vlot door een goede planning en veel gemotiveerde collega’s. Zij zien het belang van een snelle vaccinatie en willen hier graag een bijdrage aan leveren. Het is een mooie stap naar een hopelijk “normaal leven” zonder corona.  En fijn om te zien dat zoveel cliënten zich willen laten vaccineren.