Contrast Lettergrootte

Om de pagina makkelijker te lezen kunt u de pagina vergroten, door in Windows Control met + toets in te drukken (op macOS is het Command met + toets).

Feestelijke uitreiking boek ‘Herinneringen aan het verleden’

Op woensdag 3 april was er een feestelijke uitreiking van het eerste boek ‘Herinneringen aan het verleden’ in woonzorgcentrum Ravestein in Geldermalsen. Burgemeester Stoop van de gemeente West Betuwe reikte het boek uit aan de oudste bewoner én jongste medewerker van Ravestein. Het inspirerende boek is een initiatief van de Stichting Vrienden van Ravestein in samenwerking met Historische Kring West Betuwe. 

Het leven in de jaren 50
Het boek gaat over het leven in de jaren 50 in Geldermalsen en omstreken. Met o.a. bekende kinderliedjes, nostalgische kinderboeken en oude tradities. En aangevuld met historische foto’s van het dagelijkse leven uit de jaren 50. 

Samen herinneringen ophalen
Herinneringen aan het verleden is speciaal gemaakt om samen met verschillende generaties herinneringen op te halen en tegelijkertijd nieuwe herinneringen te maken. De verschillen tussen nu en de gemeente West Betuwe in de jaren 50 geven een mooie aanleiding tot gesprek. 

Alle bewoners van Ravestein hebben een boek gekregen. Ook liggen er boeken in de huiskamers, zodat medewerkers en bezoekers samen met bewoners herinneringen kunnen ophalen.