Contrast Lettergrootte

Om de pagina makkelijker te lezen kunt u de pagina vergroten, door in Windows Control met + toets in te drukken (op macOS is het Command met + toets).

Kunstwerk voor Vrijthof

Kunstenaar Eric Snijders heeft een prachtig kunstwerk geschonken aan SZR. We zijn er heel blij mee. Het kunstwerk ‘Cosmic Cranes’ is bijna 2 bij 2 meter en is gemaakt van 7.777 gevouwen kraanvogeltjes. De kleinsten zijn 1,6 cm. Heel bijzonder!

Genezing, geluk en groei
Het symbool kraanvogel staat voor genezing, geluk en groei naar helder bewustzijn. Elk kraanvogeltje staat voor 1 miljoen inwoners in de wereld, dus 7,77 miljard mensen. De kraanvogeltjes verschillen in hun ‘richting’, de tegenstellingen houden elkaar in stand. De meesten volgen anderen en er zijn rebellen die een andere weg kiezen, waar ook weer mensen volgen. Alle kleuren van de regenboog. Alles is samen één geheel. Het kunstwerk geeft licht in het donker, wat symbool staat voor het feit dat er altijd licht in de duisternis is.

Het kunstwerk verbindt mensen
Het kunstwerk ‘Cosmic Cranes’ hangt in het trappenhuis van de somatische afdelingen van Vrijthof. Annet Auwens, zorgmanager: “Medewerkers en bezoekers stoppen bij het kunstwerk en beginnen een gesprek over wat het kunstwerk bij hen oproept. Ook mensen die door de gang lopen, lopen even de trap op om het van dichtbij te bewonderen. Het kunstwerk verbindt mensen en dat is in deze tijd extra waardevol. En wat ook mooi is; mensen nemen nu de trap in plaats van de lift.”

Meer informatie over de kunstenaar is te vinden op http://www.worisienou.nl/tsuru-art-studio.html