Contrast Lettergrootte

Om de pagina makkelijker te lezen kunt u de pagina vergroten, door in Windows Control met + toets in te drukken (op macOS is het Command met + toets).

Monument bij Vrijthof voor iedereen die gemist wordt

Een monument voor iedereen die gemist wordt, omdat ze overleden of wellicht dementerend zijn. De bezinningstuin Dijkzicht van woonzorgcentrum Vrijthof is sinds deze week een herdenkingsplek rijker.

Het monument is gemaakt van basaltstenen uit de Waardenburgse Waaldijk. De stenen zijn bedekt met een glasplaat met daarop een gedicht van Toon Hermans. Voorzitter Lucien Tros van de Stichting Vrienden van Vrijthof, die het monument mogelijk heeft gemaakt: “Dat gedicht van Toon Hermans verwoordt het zo treffend”. De tekst: Waar je ook bent, ik zou het niet weten. Niet in afstand of tijd te meten. Maar ik heb je bij mij, diep in mij. Daarom ben je zo dichtbij.

Het monument roept veel bij mensen op
Het monument voegt echt iets toe aan de bezinningstuin. Lucien: “het monument is niet alleen bedoeld voor mensen die zijn overleden. Het is ook bedoeld voor mensen met dementie. Zij kunnen bij hun leven al gemist worden, omdat ze niet meer zo zijn als iedereen ze kende”.

Bron: De Gelderlander van 30 november 2021. Lees het hele artikel hier