Contrast Lettergrootte

Om de pagina makkelijker te lezen kunt u de pagina vergroten, door in Windows Control met + toets in te drukken (op macOS is het Command met + toets).

Afasiegroep

Heeft u door hersenletsel moeite met het vinden van de juiste woorden? Of vindt u het lastig om zinnen op te bouwen? Communicatie is een belangrijk onderdeel van ons leven. Maar wat als communicatie voor u een moeilijke opgave is? Dan kan het fijn zijn om met lotgenoten in contact te zijn en ondersteuning te krijgen. Daarom ondersteunt SZR mensen met Afasie met groepsbegeleiding.

Gevarieerd programma
De Afasiegroep helpt u de taal en communicatie te onderhouden. Dit gebeurt in een ontspannen sfeer, samen met lotgenoten. Omdat voor iedere deelnemer de gevolgen van afasie in het dagelijks leven anders zijn, is het programma ook gevarieerd. U doet gevarieerde oefeningen die situaties uit het dagelijks leven benaderen. De professionele begeleiders ondersteunen u hierbij. In gezamenlijke oefeningen proberen de begeleiders uw specifieke wensen ruimschoots aan bod te laten komen.

 • Voor wie is de Afasiegroep?

  De Afasiegroep is bedoeld voor mensen met een taalstoornis (afasie) veroorzaakt door bijvoorbeeld een hersenbeschadiging. Een logopedist van SZR en/of activiteitenbegeleider begeleidt de groep. Zij beschikken over jarenlange ervaring en ruime kennis over afasie. De logopedist is Afasietherapeut en geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici. De activiteitenbegeleider is deskundig op het gebied van activiteiten, die aansluiten op de mogelijkheden van de deelnemers. Zij heeft een ruime kennis van activiteiten die de communicatie stimuleren.

  U kijkt samen met de logopedist of de Afasiegroep voor u geschikt is. U mag altijd 1x op proef meedoen. De groep bestaat uit maximaal 8 personen.

 • Waar wordt de Afasiegroep gegeven?

  De Afasiegroep wordt gegeven in woonzorgcentrum Vrijthof in Tiel.

 • Wat zijn de kosten?

  Uw deelname aan de Afasiegroep valt niet onder reguliere logopedie. U betaalt zelf de kosten. Een abonnement voor 1 uur per week Afasiegroep kost € 29,20 per maand (prijspeil 2024).

Aanmelden of vragen?
Bel ons Behandelcentrum

Wij zijn er voor al uw vragen over behandeling, therapie en begeleiding.