Contrast Lettergrootte

Om de pagina makkelijker te lezen kunt u de pagina vergroten, door in Windows Control met + toets in te drukken (op macOS is het Command met + toets).

FysioFit

Wilt u graag onder begeleiding sporten/bewegen, maar voelt u zich door een beperking of chronische ziekte niet thuis bij een gewone sportclub? Dan is FysioFit misschien iets voor u. Bewegen is voor iedereen belangrijk, daarom biedt SZR deze beweegactiviteit aan. Zodat ook u lekker kunt bewegen.

Waarom FysioFit?
Blijven bewegen en sporten is gezond, ook als u ouder bent. Door te bewegen blijven uw gewrichten en spieren soepel, zodat balans, loopvermogen en conditie op peil blijven en vallen kan worden voorkomen. Bewegen verkleint het risico op chronische ziekten en het vertraagt o.a. botontkalking, de afname van spiermassa en het verouderingsproces van het geheugen. Kortom: voldoende beweging zorgt ervoor dat u langer gezond en vitaal blijft en dat u langer zelfstandig kunt blijven wonen.

 • Wat is FysioFit?

  Onder begeleiding van een beweegagoog wordt dagelijks in een groep van maximaal 8 personen getraind met de nadruk op plezierig sportief bezig zijn. De trainingstijd is een uur, inclusief warming-up en cooling-down.

  Tijdens de eerste kennismaking krijgt u een intake en een fit-test. U geeft aan wat uw trainingsdoelen zijn. De beweegagoog maakt hierna voor u een beweegprogramma op maat. Op deze manier kunt u op een veilige, verantwoorde en prettige manier bewegen.

  Onze beweegagogen hebben ervaring met ouderen met complexe lichamelijke aandoeningen. Bijvoorbeeld dementie, COPD, ziekte van Parkinson, beroerte (CVA), diabetes, etalagebenen (Claudicatio Intermittens), amputatie of een nieuwe heup. Of een combinatie van verschillende aandoeningen.

 • Voor wie is FysioFit?

  FysioFit is voor mensen van alle leeftijden die door een lichamelijke beperking of chronische ziekte niet aan reguliere sportclubs kunnen of willen deelnemen.

 • Waar wordt FysioFit gegeven?

  FysioFit wordt gegeven in de oefenzaal van het Behandelcentrum in woonzorgcentrum Vrijthof in Tiel.

 • Wat zijn de kosten?

  In de basisverzekering wordt FysioFit niet vergoed. U betaalt zelf de kosten van FysioFit. Een abonnement voor 1x per week FysioFit kost € 29,75 per maand. De eenmalige kosten voor de intake zijn € 18,50.

Aanmelden of vragen?
Bel ons Behandelcentrum

Wij zijn er voor al uw vragen over behandeling, therapie en begeleiding.