Contrast Lettergrootte

Om de pagina makkelijker te lezen kunt u de pagina vergroten, door in Windows Control met + toets in te drukken (op macOS is het Command met + toets).

Valpoli

Bent u weleens één of meerdere keren gevallen, zonder dat de oorzaak bekend is? Bent u bang om te vallen en beperkt u dat in uw beweging? Dan is een bezoek aan onze valpoli aan te raden.

Vallen kan veroorzaakt worden door meerdere factoren. Het is daarom niet altijd duidelijk waarom u valt. Vanuit de valpoli kunnen wij samen met u, een specialist ouderengeneeskunde en een geriatrie fysiotherapeut kijken welke (risico)factoren bij u een rol spelen. Wij noemen dat een screening.

Wat houdt de screening in?

 • Een gesprek en gericht onderzoek met een specialist ouderengeneeskunde.
 • Een gesprek, onderzoek en testen met een fysiotherapeut.
 • Een afsluitend gesprek om u te informeren welke risicofactoren een rol spelen en een advies hoe u deze kunt beïnvloeden.
 • Zo nodig wordt u een passend vervolgtraject aangeboden.
 • Voor wie?

  De valpoli is bedoeld voor mensen die thuis wonen of in een beschermde woonomgeving en die in het verleden één of meerdere keren gevallen zijn. Ook mensen die het gevoel hebben dat het valrisico toeneemt of valangst hebben kunnen naar de valpoli komen.

 • Hoe aanmelden?

  Uw huisarts kan een verwijzing uitschrijven en u aanmelden voor de valpoli. Wij nemen dan contact met u op om een afspraak te maken.

   

Een afspraak of vragen?
Bel ons Behandelcentrum

Wij zijn er voor al uw vragen over behandeling, therapie en begeleiding.