Contrast Lettergrootte

Om de pagina makkelijker te lezen kunt u de pagina vergroten, door in Windows Control met + toets in te drukken (op macOS is het Command met + toets).

Ontmoetingscentrum

Heeft u geheugenproblemen? Dan bent u van harte welkom bij onze ontmoetingscentra in Tiel of Geldermalsen. Mensen met geheugenproblemen bieden wij een dagprogramma met een vaste structuur. Op deze manier nemen wij een stukje zorg van de familie over en kunt u langer thuis blijven wonen.

In het ontmoetingscentrum krijgt u zorg, begeleiding, therapie en activiteiten. U drinkt samen koffie of thee en tussen de middag eet u met andere deelnemers een (warme) maaltijd. Wij bieden structuur en stimuleren u om activiteiten te doen. Het dagprogramma stemmen wij af op uw behoefte.  U kunt meedoen aan bewegings- en geheugenactiviteiten. Er is voldoende tijd voor ontspanning of een goed gesprek. Samen met anderen heeft u een plezierige en ontspannen dag. U bent een of meerdere dagen per week welkom. Op de dag(en) dat u bij het ontmoetingscentrum bent, heeft uw mantelzorger even tijd voor zichzelf. 

  • Goed om te weten

    Het ontmoetingscentrum is ook een tijdelijke oplossing terwijl u wacht op een plaats in een woonzorgcentrum. Wij begeleiden u en uw familie bij de stap naar verhuizing naar een woonzorgcentrum. Door bijvoorbeeld af en toe een woongroep te bezoeken waar mensen met dementie wonen. Of om met elkaar te praten over wat er gaat gebeuren als u gaat verhuizen.

  • Samenwerken met specialisten van SZR

    In het ontmoetingscentrum zijn – afhankelijk van uw zorgbehoefte – een specialist ouderengeneeskunde, een fysiotherapeut, een logopedist, een diëtist, een psycholoog en een maatschappelijk werker betrokken. Dit zijn specialisten van SZR. Zij hebben veel kennis van en ervaring met mensen met dementie.

  • Wat kost het?

    U heeft voor deelname aan het ontmoetingscentrum een indicatie nodig. Afhankelijk van uw zorgvraag kan dit bij het Zorginstituut, bij het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ) of bij de gemeente (WMO). Kunt u niet op eigen gelegenheid komen? Dan haalt een taxi u op en brengt u weer thuis.

Vragen?
Bel ons Zorg Adviespunt

Wij zijn er voor al uw vragen over zorg, behandeling en begeleiding.