Contrast Lettergrootte

Om de pagina makkelijker te lezen kunt u de pagina vergroten, door in Windows Control met + toets in te drukken (op macOS is het Command met + toets).

30 jaar dagverzorging in Beesd

In het multifunctioneel centrum Het Klokhuis in Beesd was het dubbel feest. Niet alleen het 30-jarig bestaan van de dagverzorging werd gevierd, maar ook het eerste lustrum in het Klokhuis. 

Drijvende kracht binnen de dagverzorging is Truus van den Bogert. Zij werkt al 21 jaar bij SZR en  sinds 2008 bij dagverzorging Het Klokhuis. Zij heeft naar eigen zeggen de leukste baan bij SZR.  

“Ik ben hier onder de mensen” 
“ Van twee dagen in de week dagverzorging naar vier dagen in de week. In de afgelopen 30 jaar is er meer vraag ontstaan naar dagverzorging, doordat mensen nu langer (alleen) thuis blijven wonen. En ook mantelzorgers overbelast worden door de extra zorgtaken. De dagverzorging geeft bezoekers structuur, activiteiten en gezelligheid. En de mantelzorger heeft dan even tijd voor zichzelf, vertelt Truus. De bezoekers komen graag naar de dagverzorging. Een paar reacties:  “In plaats van achter de geraniums te zitten, ben ik hier onder de mensen” of ‘samen koken en met elkaar eten is veel leuker dan alleen thuis eten met een kant- en klaarmaaltijd”.   

Dagverzorging kan niet zonder vrijwilligers 
Vrijwilligers zijn belangrijk voor dagverzorging Het Klokhuis. Zij ondersteunen de bezoekers bij activiteiten zoals bewegen voor ouderen, samen zingen, muziek luisteren, samen de maaltijd voorbereiden en tuinieren in de Singeltuin. “De Singeltuin onderhouden wij samen met de beide scholen op het plein en het kinderdagverblijf.  Bezoekers van de dagverzorging helpen mee in de tuin als het kan”, legt vrijwilligster Lies Westbroek uit. “Voor iedere deelnemer zijn er passende activiteiten. Ook maken deelnemers geregeld een uitje met de “Beesd op stap bus. Bij de dagverzorging doen we ons uiterste best om het iedereen naar de zin te maken. En om te zorgen dat de bezoekers een zinvolle dag hebben.”  

Meer informatie en aanmelden 
Ouderen uit Beesd en omgeving die op zoek zijn naar structuur, gezelligheid en contact met leeftijdgenoten zijn van harte welkom bij dagverzorging Het Klokhuis. Voor het bezoeken van de dagverzorging is een indicatie nodig. Meer informatie vindt u hier. U kunt ook bellen naar het Zorg Adviespunt van SZR (0800-0588, zorgadviespunt@szr.nl).  

SZR biedt ook dagverzorging in Tiel, Geldermalsen en Ophemert.