Contrast Lettergrootte

Om de pagina makkelijker te lezen kunt u de pagina vergroten, door in Windows Control met + toets in te drukken (op macOS is het Command met + toets).

Bewoners Vrijthof winnen Tour de Mile

SilverFit, een ontwikkelaar van interactieve beweegsystemen, organiseerde in juli voor bewoners van woonzorgcentra in Frankrijk en de Benelux de Tour de Mile. De deelnemers werden uitgedaagd om tijdens de Tour de France zoveel mogelijk kilometers te fietsen met de SilverFit. Ze konden verschillende routes door Frankrijk fietsen. De route door de Bourgogne en Aix les Baines was favoriet bij de bewoners van Vrijthof. Na 3 weken fietsen stonden zij bovenaan in de eindstand. Twee medewerkers van Silverfit kwamen maandag 6 september de prijzen overhandigen. Het team kreeg een beker, een ingelijste gele trui en voor alle deelnemers was er een certificaat.

Leuke weetjes Tour de Mile

Landelijk

  • 78 locaties deden mee aan de wedstrijd.
  • 1646 deelnemers fietsten mee
  • 42.000 kilometer gefietst

Vrijthof

  • Het team bestond uit bewoners van alle verschillende afdelingen
  • 21 bewoners fietsten mee
  • 2.606 kilometer gefietst

Lingehof, Ravestein en Walstede

  • Bewoners van Lingehof, Ravestein en Walstede maakten fietsten ook extra tijdens dit evenement. Zij hadden hun eigen activiteiten. Bijvoorbeeld Tour de Ravestein en Tour de Lingehof.

Ankie Besems is blij met hulp van de zorgmedewerkers

Bij de uitreiking op Uiterwaard fietste Ankie een mooie route door de Keukenhof. Ze was trots toen ze de prijzen kreeg uitgereikt. Ankie vertelde dat ze dankzij de hulp van de medewerkers aan de wedstrijd mee kon doen. Ze bedankte de zorgmedewerkers. Ankie fietst nog iedere dag een uur.

Een paar uur per dag op de fiets

Ook een aantal bewoners van Waalhof en Maashof deed fanatiek mee aan de wedstrijd. Er waren momenten dat de zorgmedewerkers zich zorgen gingen maken. Soms moesten ze zelfs bewoners afremmen, er waren bewoners die wel 5 tot 6 uur per dag fietsten. Deze bewoners wisten ook precies wat de beste tijden waren om te fietsen: direct na de lunch of het avondeten. De bewoners fietsen nu nog regelmatig: van 3 uur per dag tot 2 tot 3x per week een uur.

Een gezamenlijk resultaat

Arnoud Edelman Bos, bewegingsagoog, vertelt “Ankie verwoordde het al heel mooi. Zo’n prestatie leveren kan alleen samen met de medewerkers van de afdeling. Zij stimuleerden, en hielpen de bewoners. En met motiverende woorden als het nodig was. Zonder deze hulp hadden de bewoners geen 2.606 kilometer kunnen fietsen. Het team bewegingsagogen bedankt alle medewerkers van de afdelingen voor hun hulp.”