Contrast Lettergrootte

Om de pagina makkelijker te lezen kunt u de pagina vergroten, door in Windows Control met + toets in te drukken (op macOS is het Command met + toets).

Muziektherapeuten SZR krijgen een muziekkar

Bewoners van afdeling Appelhof in woonzorgcentrum Vrijthof in Tiel, Wendie Kreeftmeijer – activiteitenbegeleidster op Appelhof en de muziektherapeuten maken samen een muziekkar voor de muziektherapeuten van SZR.

Rinkel de kinkel….

Vraag je je af wat erdoor de gangen van woonzorgcentrum Vrijthof rijdt? Dan is het de prachtige nieuwe muziekkar van de muziektherapeuten van SZR. De bewoners van Appelhof beschilderen en versierden deze oude dossierwagen! In de muziekkar kunnen allerlei grote en kleinere instrumenten vervoerd worden, die de therapeuten gebruiken tijdens de muziektherapie.

Samen versieren

De dossierwagen omtoveren naar een muziekkar was een leuk en gezellig project om met elkaar te doen. Iedereen heeft zo zijn eigen invulling gegeven: Er was een vormgever die uitdacht wat er zoal op de kar moet komen te staan. En een aantal handige Harries die ervoor zorgen dat de kar “schilderklaar” is. Zij schuurden de kar en zetten hem in de grondverf. En tot slot was er de versierploeg. De één houdt van glitters en versierde de bovenkant ermee. Iemand anders is weer handig met vingerhaken en versierde de wagen met een knalroze koord. Andere bewoners kunnen goed schilderen. Zij brachten muzikale afbeeldingen aan. Uiteraard is er muziek en maken we tijdens het geknutsel samen muziek.

Het is hartverwarmend de verbondenheid die je ervaart wanneer je samen iets creëert. En het resultaat mag er zijn!

Heel Appelhof bedankt!

Olga Rijken | Muziektherapeut SZR