Contrast Lettergrootte

Om de pagina makkelijker te lezen kunt u de pagina vergroten, door in Windows Control met + toets in te drukken (op macOS is het Command met + toets).

Ontmoetingscentrum Ravestein in Geldermalsen nu 5 dagen/week open

Het echtpaar Beverloo bezoekt met veel plezier het Ontmoetingscentrum Ravestein. Zij wonen thuis en bezochten voorheen een andere vorm van dagbesteding. Maar door de zwaardere zorgvraag en verder gevorderde dementie, moest er naar een alternatief gezocht worden. “Onze dochter heeft ons toen voor het Ontmoetingscentrum Ravestein aangemeld”.

Het echtpaar komt nu twee dagen per week naar het Ontmoetingscentrum en dit ontzorgt met name mevrouw. Zij neemt thuis de zorg voor haar man veelal op zich. “Hier kan ik alles echt even loslaten”.  Voor een warme maaltijd wordt gezorgd in het restaurant van woonzorgcentrum Ravestein. Hier komt het echtpaar wel eens oude bekenden tegen, met wie zij gezellig herinneringen op kunnen halen.

Hoe ondersteunt het Ontmoetingscentrum ouderen met dementie en hun mantelzorger?
Het ontmoetingscentrum ondersteunt u met een dagprogramma dat past bij uw behoeften, wensen en zorgvraag. U kunt meedoen aan groepsactiviteiten en individuele activiteiten, zoals beweegactiviteiten binnen en buiten, geheugentraining, koken, zingen. Ook kunnen wij u helpen bij het uitoefenen van uw hobby. Wij motiveren u om alles zoveel mogelijk zelf te doen. Zo blijft u zo zelfstandig mogelijk.

Onze zorgmedewerkers zijn gespecialiseerd in dementiezorg. Zij kunnen u ook lichamelijke zorg geven en verpleegkundige handelingen doen zoals wondverzorging of toedienen van medicatie of injecties.

Ondersteuning van uw mantelzorger
Uw mantelzorger die thuis voor u zorgt is onmisbaar. Maar ook die heeft weleens tijd voor zichzelf nodig. Uw verblijf op het Ontmoetingscentrum maakt dit mogelijk. Wij ondersteunen uw mantelzorger met een luisterend oor, tips en adviezen.

Het Ontmoetingscentrum Ravestein, iets voor u?
Kom gerust eens een kopje koffie drinken om vrijblijvend kennis te maken. Wij zijn 5 dagen per week open. Kijk hier voor meer informatie.