Contrast Lettergrootte

Om de pagina makkelijker te lezen kunt u de pagina vergroten, door in Windows Control met + toets in te drukken (op macOS is het Command met + toets).

Uw kamer

Bijna alle kamers zijn eenpersoonskamers. U deelt de badkamer (douche en toilet) met de bewoner van de kamer naast u. Wij hebben de kamer voor u ingericht met gordijnen, verlichting, een hoog/laag-bed, een nachtkastje en een vaste hang-/legkast voor uw kleding. Om van uw kamer uw thuis te maken, kunt u deze een persoonlijk tintje geven met uw eigen meubilair en/of persoonlijke accessoires.

Waar moet u rekening mee houden bij het inrichten van het kamer?
– U mag niet schroeven of boren in de muren. Wilt u iets ophangen? Gebruik hiervoor het ophangsysteem dat in de kamer is gemonteerd.
– Wij adviseren u om geen vloerkleden te gebruiken. Vloerkleden maken de kamer gezellig, maar kunnen ook voor onveilige situaties zorgen. Zo kunt u over het kleed struikelen en bij brand kan uw bed niet snel naar buiten gereden worden.
– Elektrische dekens, verwarmingsapparaten kunnen voor brand zorgen. Daarom mag u deze niet gebruiken op de kamers. Ook mag u geen kaarsen branden op uw kamer.
– Let op dat u uw kamer niet vol zet met meubels en accessoires. De medewerkers hebben werkruimte nodig om u te kunnen verzorgen.

Heeft u vragen over de inrichting van uw kamer? De zorgmedewerkers kunnen u er meer over vertellen.

Beddengoed
U krijgt van SZR beddengoed.

Schoonmaak kamer
U houdt uw kamer opgeruimd en heel. Wij maken voor u de badkamer en de vloer van uw kamer schoon en we legen de prullenbakken. Het is aan u, uw familie of mantelzorger om uw persoonlijke spullen zoals kastjes, foto’s en decoraties schoon te houden.

Bloemen en planten
Op de kamer mag u bloemen en planten neerzetten. U of uw bezoek verzorgt deze zelf. Wilt u geen kerststerren in uw kamer neerzetten? Deze zijn giftig. 

Huisdieren
Bezoekers mogen (hulp) honden aangelijnd meenemen. Andere dieren zijn welkom na overleg met de zorgmedewerkers van de afdeling.

Roken
Roken mag alleen in de rookruimte. Roken op de kamers en in en buiten het gebouw mag niet. Dit geldt ook voor elektronische sigaretten.