Contrast Lettergrootte

Om de pagina makkelijker te lezen kunt u de pagina vergroten, door in Windows Control met + toets in te drukken (op macOS is het Command met + toets).

Huiskamer, maaltijden en activiteiten

Gezamenlijke huiskamer
U hebt uw eigen appartement, maar meestal brengt u de dag door in de gezamenlijke huiskamer of ontmoetingsruimte. Hier drinkt u met uw medebewoners een kopje koffie of thee en nuttigt u de maaltijden. Als u wilt kunt u meedoen aan activiteiten en gesprekken. De activiteiten vinden zowel binnen als buiten de huiskamer plaats en zowel individueel als in groepsverband. Er is meestal een medewerker aanwezig in de huiskamer.

Maaltijden
De maaltijden kunt u in de gezamenlijke huiskamer met de andere bewoners eten of als u wilt op uw eigen kamer. U mag het zelf klaarmaken of u krijgt hulp van een medewerker. Heeft u hulp nodig bij het eten en vindt u het prettig als uw naaste u hierbij helpt? Dat kan. U kunt dit bespreken met de zorgmedewerkers.

Het ontbijt bestaat uit brood en/of zuivel, ’s-middags krijgt u een broodmaaltijd en in de avond een warme maaltijd. We houden hierbij zoveel mogelijk rekening met uw persoonlijke smaak en behoefte.

Op de afdeling wordt ’s middags van 12.00 – 13.00 uur gegeten en ’s avonds van 17.00 – 18.00 uur. Wilt u uw bezoekers vragen om rekening te houden met deze tijden?

Activiteiten
We zijn er niet alleen voor het bieden van zorg, maar ook voor uw welzijn. We bieden verschillende activiteiten aan zodat u een gezellige en fijne dag heeft. De activiteitenbegeleider organiseert één op één activiteiten en activiteiten met en voor de bewoners van de afdeling. Het aanbod is divers, zodat het zo goed mogelijk aansluit op uw voorkeuren en wensen. We vinden het belangrijk dat u de ruimte heeft om te doen waar u zich prettig bij voelt.

Voorbeelden van activiteiten zijn: samen koken of bakken, muziek maken, een boodschap doen, een (groeps)wandeling, fietstochtje op de Duofiets of een dagje uit. Houdt u van bewegen of creatief bezig zijn? Dan kunt u meedoen met de beweeggroep of de schildergroep. En tijdens een welzijnsmoment kunt u uw handen en nagels laten verzorgen. De activiteitenbegeleiders organiseren ook activiteiten rondom feestdagen en gedenkdagen.

Op Walstede worden ook activiteiten georganiseerd voor alle bewoners van Walstede. Hier leest u er meer over.